Най-идиотският начин да удариш Supra (ВИДЕО)


27
авг.
2021

Заснемането на спортни автомобили, които напускат среща на хора с бензин в кръвта, се превърна в YouTube-феномен. В различни клипове има безброй атрактивни спортни и тунинговани автомобили – като най-често хората зад волана умишлено „настъпват“, за да зарадват зрителите със звука на двигателя и дрифт. За съжаление, в такива моменти често се стига до инциденти и катастрофи за резил – какъвто е случаят с тази Toyota Supra MK4. При ускорение шофьорът губи контрол над спортната машина и излита в канавката. А инцидентът е заснет и качен в Youtube.

За щастие щетите изглеждат минимални

Катастрофата е станала във Великобритания. Видеото показва как Supra-та завива на мокър път, след като водачът дава пълна газ. Със съскане на Wastegate-a и рев oт ауспуха, водачът вдига оборотите на двигателя до ограничител – а Supra-та се  изстрелва напред с буксуващи задни колела. Във всеки случай под капака трябва да има значително повече от серийните 330 конски сили на 6-цилиндровия 2JZ GTE. В началото всичко върви добре. След няколко метра обаче автомобилът среща неравност, която го „хвърля“, изпраща в лентата на насрещното движение и изпраща предната част в тревата. Накрая, след завъртане на 180 градуса, колата спира рязко. За щастие, изглежда, че Supra не е претърпяла сериозни щети. Предполага се, че само джантата и предната броня са леко увредени. Проблемът е по-скоро срамът, който изпитва човекът зад волана. След като изчаква няколко секунди, шофьорът обръща и потегля – очевидно все още в лек шок, защото изглежда има проблеми с превключването на предавките.

Цените на Supra MK4 скочиха много

Цените на японските спортни автомобили от 90-те години скочиха сериозно през последните години. Много голям ръст се наблюдава най-вече при Nissan Skyline R34, Honda NSX и Toyota Supra MK4. Често най-запазените екземпляри се продават за повече от 200 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин