Най-идиотският начин да размажеш Gemballa за 1,6 млн. лв.


9
апр.
2020

В Ню Йорк е обявено извънредно положение, метрополисът е засегнат особено силно от коронавируса. Обичайно пълните с тълпи улици сега са празни, повечето хора са у дома. Във вторник сутринта обаче жител на града решава да се поразходи със своята екстремно рядка Gemballa Mirage GT.

Разходката обаче завършва с катастрофа! Около 7:30 полицията е извикана на мястото на инцидента, в който участва една от общо 25-те произведени Gemballa Mirage GT на базата на Porsche Carrera GT. Суперспортният автомобил е претърпял тотална щета. Но какво точно се е случило? Противно на първоначалната информация, развиващата 670 „коня“ Gemballa Mirage GT не е била открадната. Зад волана е бил 33-годишният притежател на автомобилa Бенджамин Чен.

На видеото от охранителна камера се вижда, че тъмносиньото Porsche се движи доста бързо по 11-о авеню, когато изведнъж „тръгва“ наляво. Причината би могла да бъде неравност на пътя или просто загуба на контрол над развиващата 670 „коня“ Gemballa Mirage GT. Чен не успява да овладее автомобила и го размазва в паркиран бус. За щастие, в този момент заради коронавируса улиците са празни – и така по чудо при тежката катастрофа няма пострадали.

https://www.instagram.com/p/B-rwRrNJHl7/?utm_source=ig_embed

Във второ клипче се вижда как ненадейно след инцидента Чен побягва от мястото на ПТП-то – и то на три колела, тъй като предно дясно колело е увредено и Mirage GT се управлява много трудно. След като преминава на червен светофар, от Gemballa-та излита предният капак.

А от полицията разкриват, че при бягството си Бенджамин удря и други автомобили, докато накрая по средата на кръстовище хиперспортният автомобил просто отказва да продължи. Въпреки присъствието на органите на реда, изцяло разбитата предница и откъснатото предно колело Чен се опитва отново да подкара автомобила. Дали това не е бил още един опит за бягство?

https://www.instagram.com/p/B-rxRIkHYfD/?utm_source=ig_embed

По-късно от полицията разкриват, че водачът е бил дрогиран. Срещу Чен ще бъдат повдигнати няколко обвинения за бягство от полицията, да не говорим, че Gemballa Mirage GT 23/25 се е превърнала в купчина старо желязо.

Тук следва да споменем, че рядкото Porsche не е първият размазан от Чен суперспортен автомобил. На ралито Goldrush преди няколко години мъжът се удря в къща с McLaren MP4-12C Spider, а при друго събитие катастрофира с едно от трите бели Lamborghini Murciélago LP670-4 SV с ръчна трансмисия. Говори се, че в „актива“ на Чен е записано дори Bugatti Veyron.

Увредена е и задницата на автомобила.

И въпреки многото инциденти гаражът на Чен остава доста добре зареден с екстремно редки и скъпи машини като Mercedes CLK GTR, Bugatti Veyron Super Sport Pur Blanc, Lamborghini Miura SVJ, Lamborghini Diablo SV, Lamborghini Aventador SV, Bugatti EB110 SS и Mercedes SLS AMG Black Series.

В моментата размазаната Gemballa Mirage GT е пазена като доказателство пред полицейски участък в Ню Йорк и изглежда като доста тъжна картинка. Най-сериозната щета е от страната на пътника, предното окачване е изкривено, няма го единия фар, а предният капак е излетял. Ударът е бил толкова силен, че дори и предното стъкло е напукано. В Walkaround-видео се вижда, че двете въздушни възглавници са отворени, както и че задницата също е увредена. По снимките можем да заключим, че базираното на Porsche Carrera GT Mirage GT всъщност е тотал щета.

Още по темата