Най-здравите и най-калпавите автомобили джуджета

0904
2017

Когато става дума за таланти при паркиране в претъпканите градове, първото поколение на Smart е абсолютно непобедимо. Няма по-къс автомобил. Но ако искате повече от две седалки или дори пет врати, трябва да потърсите алтернатива. AUTO BILD ви представя шест свръхмалки автомобили, позиционирани под Polo, Fiesta и компания, които комбинират миниатюрните размери с практични таланти, четири места и ниски разходи за поддръжка. Но не всички те ще ви излязат евтино. Някои от джуджетата се нуждаят от скъпоструващи ремонти като истински голям автомобил.

OTЛИЧНИЦИТЕ

Daihatsu Cuore

Място за четирима на най-малко пространство и минимален двигател: това е рецептата на успеха на Daihatsu Cuore от 1980 година.  Седмото поколение (от 2007 година) се предлагаше само с 5 врати и един двигател (трицилиндров бензинов, 70 к.с.). Cuore е много надежден автомобил, проблемите са рядкост. Лошо: ESP се поставяше само на най-високото ниво на оборудване. Цени от 3000 лева.

Opel Agila

Дългата само 3,54 метра Opel Agila A (2000–2007) обича децата: задната седалка е монтирана малко по-високо, малчуганите се радват на чудесен обзор. Инспекторите на TÜV също нямат особени забележки: като се изключи типичното за малките автомобили износване на спирачките, Agila най-често издържа прегледите пред TÜV без проблеми. Цени от 1500 лева.

Toyota Aygo

Тризнаците Citroën C1, Peugeot 107 и Toyota Aygo са идентични в техническо отношение. Но пред TÜV Aygo се представя много по-добре от братята си. Toyota се предлага само с трицилиндров бензинов двигател с мощност 68 к.с., чиято водна помпа има склонност към течове. Освен това при движение из града съединителят се износва доста бързо. Цени от 3000 лева.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин