Най-здравите автомобили в тазгодишната класация на TÜV

2912
2020

Независимо дали става въпрос за градски „мъник“, голям SUV или практичен ван, всеки който купува употребяван автомобил, търси надеждно превозно средство, което да не крие рискове от скъпи ремонти в дългосрочен план. Разбира се, поддръжката от страна на предишния собственик винаги играе важна роля. Но има и модели, които са изключително солидни и винаги получават похвали от TÜV. Ето най-добрите във всички сегменти според доклада на TÜV 2021!

Малък, но „корав“: най-надеждният малък автомобил според доклада на TÜV 2021 отново беше Audi A1.

Audi А1 и Hyundai i30 с брилянтно представяне

В компактния клас тази година не триумфира Mercedes A-клас, който печели титлата в сегмента няколко поредни години. Hyundai i30 се представи най-добре за 2021 година. Но  резултати се отнасят само до новия модел, който е на пазара от 2017 г. Предшественикът се представяше много по-зле пред TÜV. Ако търсите солиден малък автомобил с премиум нотка, достатъчно пространство и прилично ниво на безопасност, Audi A1 е най-добрият избор. Над 95 процента от “братчето“ на VW Polo преминават първия общ технически преглед без никакви дефекти. Дори при четвъртата проверка три четвърти от всички тествани екземпляри на най-малкото Audi все още успяват да постигнат същото. Но малкото не е задължително евтино. А1 е скъп като нов автомобил, но и като употребяван не е евтин. Ако търсите добре оборудван екземпляр на сравнително малко километри и не с базовия двигател, бюджетът ви трябва да бъде поне 14 000 лева.

Оpel Insignia е лидер в средния клас.

В класа под този на А1 – на миниавтомобилите, първенец както и миналата година е Opel Adam. 92 процента от преминалите първата техническа проверка екземпляри се представят отлично. От Рюселсхайм могат да се похвалят и с още едно отличие: втората генерация на Insignia (произвеждана от 2017 – Typ B) се представя по-добре от всичките си опоненти в средния клас. Проверяващите отчитат единствено сравнително често течове на масло, които развалят иначе прекрасното цялостно впечатление.  

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин