Най-екстремното Ferrari


27
мар.
2019

На базата на 488 GT3 Ferrari представя най-екстремния „Special Project“ в историята на фирмата. P80/C е единичен екземпляр!

Най-екстремният „Special Project“ във фирмената история на Ferrari се нарича P80/C. Ексклузивният единичен екземпляр е отдаване на почит  към легендарни състезателни автомобили като Ferrari 330 P3/P4 и Dino 206 S. Над четири години е продължило създаването на Ferrari P80/C на базата на състезателния автомобил 488 GT3 – P80/C също не притежава разрешение за движение по нормални пътища. В  сравнение със серийното 488 GTB GT3-версията има удължено с 50 междуосие, дало на дизайнерите повече поле за изява. По отношение на дизайна е работено с притежателя, който е дългогодишен клиент на Ferrari.

Специалното в предницата на P80/C: на пръв поглед като че ли няма фарове. Подобно на Ferrari FXX K единичният екземпляр има екстремно тесни светлинни отвори, които изглеждат като вентилационни отвори. Клиновидната форма на P80/C е още по-аеродинамична чрез преминаващото в страничните стъкла предно стъкло. Отзад има внушително задно крило, а под него са разположени тесните LED-задни светлини. Каросерията е направена изцяло от карбон и използва заемки от различни състезателни модели като 330 P3/P4 или 250 LM Berlinetta.

По желание на клиента единичният екземпляр е боядисан в историческия цвят „Rosso Vero“ с две различни спесификации. За състезания на пистата е „Racing set-up“ с огромното карбоново крило и 18-цолови джанти с централен болт, а за изложения – „Exhibition Package“ с по-сдържани аеродинамични елементи и 21-цолови джанти. Вътрешното пространство и техниката на новото P80/C са почти изцяло като тези на Ferrari 488 GT3. Няма информация относно цената на единичния екземпляр.

Още по темата

Card image cap
Калифорния разреши автомобилите без шофьор

28
февр.
2018

От април в Калифорния по улиците напълно законно ще могат да се движат автомобили без волан и педали. Към момента е валидно изискването, че за всеки случай в превозното средство винаги трябва да има водач

Card image cap
Дъщерята на Пол Уокър праща Porsche на съд

18
февр.
2017

След повдигане на обвинението, от компанията се опитват да укрият инфомация за това до колко опасни са „опасните“ им коли

Card image cap

В последния брой:

Архив >