Най-екологичният SUV на света

0411
2019

Новият SUV на Fisker SUV се нарича Ocean и блести с вегански и рециклирани материали – ще се появи на пазара чак през 2022 г. AUTO BILD ще ви даде информация.

Fisker имат големи планове: новият електромобил на марката ще бъде най-трайният SUV на света – и в унисон с това носи името Ocean. От Fisker искат да постигнат тази цел с вегански и рециклирани материали, както и чрез иновации. На 4-ти януари 2020 SUV-ът от среден клас ще има своята премиера. За да бъде особено траен, Fisker използват различни технологии и материали. Покривът например е с интегрирани соларни клетки, така че батериите да могат да се зареждат със слънчева енергия. Така годишно ще могат да бъдат изминати около 1600 километра – благодарение на тази енергия.  Интериорът е изцяло вегански, като отчасти се състои от рециклирани материали като фланелки. Освен това Fisker са използвали и отпадъци от производството на автомобилни гуми.

Без капак на двигателя

От първите снимки личи приведен SUV, който е със спортно издадени калници и голям вентилационен отвор отпред. Следвайки актуалната тенденция, LED-ивици на предницата и задницата ще подчертават допълнително широчината на автомобила. Особеното при дългия 4,60 метра Ocean е, че няма преден капак. За да бъдат спестени тегло и разходи, той е интегриран в каросерията. За вътрешното пространство от Fisker обещават иновативна инфотейнмънт система – засега от нея няма снимки.

Цена, пробег, пазарен старт

Базовият модел ще струва в Щатите около 40 000 долара (около 72 000 лв.) без данъци и ще бъде оборудван с батерия с капацитет 80 кВтч., а пробегът му ще е 480 километра. Засега липсва информация относно мотора. Срещу доплащане ще се предлага и версия с двойно задвижване – с по един електромотор на всяка от осите. Очаква се производството да стартира през 2021 г., така че първите екземпляри на Fisker Ocean да могат да бъдат доставени през 2022 г. Всичко ще се извършва посредством приложение, където и ще можете да вземате модела на оперативен лизинг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин