Най-добрите малки електромобили в Германия: Opel Corsa-e

2712
2023

Малките и изгодни автомобили са търсени, също и с електрическо задвижване. AUTO BILD ще ви представи няколко достъпни малки модела

Електромобилите стават все по-търсени: те се използват нерядко като втори автомобил за изминаване на кратки разстояния и предлагат устойчива и достъпна мобилност. Засега цените им са по-високи от тези на автомобилите с двигател с вътрешно горене, затова е важно разходите за поддръжка и текущите разходи да бъдат ниски. Затова и много производители предлагат малки, пригодени за града електромобили. Естествено при тях важен е и пробегът, тъй като е добре да могат да се справят с предизвикателствата на всекидневието, без да се налага да зареждат често.

Opel Corsa-e: изглежда като обикновен автомобил

Дизайнерите определено са успели да постигнат успех с най-новото поколение на Opel Corsa. Както отпред, така и отзад има достатъчно място.  Opel се про дава добре – това се дължи и не на последно място на красивата външност на модела. Най-доброто на Corsa-e: електрическото сърце на автомобила изобщо не си личи – електрическата Corsa въобще не се различава от версията с двигател с вътрешно горене.

Иначе заради необходимата за задвижването батерия Corsa-e тежи доста повече и предлага малък багажник. Същевременно обаче центърът на тежестта на автомобила е нисък, което подобрява пътното поведение и комфорта при движение. Електрическият Opel разполага със 136 к.с. От Рюселсхайм посочват пробег от 353 километра по  WLTP.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин