Най-дебилният начин да паднеш на гонка (ВИДЕО)

1410
2021

На това му се казва идиотска изцепка: в социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как VW Golf 6 R се готви за драг състезание – но губи, защото водачът обърква предавките за движение напред и назад!

Споменатото видео показва началото на незаконно улично състезание, вероятно в Испания. Син VW Golf 6 R и оранжево BMW Серия 1 Coupé E82 са застанали за старт. Отляво и отдясно има тълпи зрители, които наблюдават опасния спектакъл отблизо. Стартът на състезанието е почти даден, когато светлините за заден ход на Golf-а се включвата – което не е добър знак. Шофьорът вдига оборотите двулитровия четирицилиндров турбоагрегат, а благодарение на антилаг-системата от ауспуха дори излизат пламъци. Части от секундата по-късно млад мъж подава стартовия сигнал и тогава става „мазалото“: докато BMW-то се изстрелва безопасно напред, Golf-ът тръгва назад и се блъска неконтролируемо в червен Seat Ibiza (който вероятно също чака за гонка).

Части от секундата преди старта, синият Golf R все още бълва пламъци, а малко след това се разбива в Seat Ibiza.

Човекът със Seat-а се хваща за главата шокиран, в тълпата настава суматоха, а шофьорът на Golf-a решава да даде газ (този път в правилната посока) и да изчезне напред. Има вероятност да е спрял няколко метра по-надолу, но от клипчето не става ясно. Не е ясно и дали Golf-ът (стандартно с 270 к.с.) е бил с ръчна трансмисия или с автоматична DSG. Aко става въпрос за първия вариант, най-вероятно е в еуфорията си водачът да е натиснал без да иска лоста надолу и след това напред и наляво – като така е избрал не първа, а задна скорост. За щастие, след инцидента няма пострадали.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин