Най-голямото моторспорт събитие у нас стартира на 8 юни

0306
2024

Над 250 пилоти ще участват в картинг надпреварата по издръжливост ЕKО 24 часа на България”, а писта “Пауталия” в Кюстендил отново е домакин на водещите отбори от Европейския ендурънс шампионат

Сезонът в Европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“   единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено на 8 юни в 12:30 ч., като за всички почитатели входът е свободен.

По традиция ЕКО 24 часа на България” е най-голямото моторспорт събитие у нас за годината, но това е и едно от най-значимите картинг състезания по издръжливост в цяла Европа. Очакваме над 250 пилоти да стартират в събота, което е огромно предизвикателство от гледна точка на организацията. Екипът ни обаче вече има солиден опит и съм убеден, че ще се справи на ниво без значение от предизвикателствата, които ни очакват.”, коментира Николай Върбицалиев от Karting Events Bulgaria.

В стартовия списък на състезанието по издръжливост са шампионите от PF Racing, които миналата година спечелиха състезанието след оспорван двубой с швейцарците от Eiriz Pro. Освен тях ще видим още многократните победители в състезанието – MRK PRO.

„Отборът на звездите“, който отново ще премери сили с професионалните картинг състезатели, ще бъде воден от актьора Наум Шопов. Негови съотборници ще бъдат четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, риалити звездата Виктор Стоянов, треньор №1 на България за 2023 година Ивайло Борисов, бившият футболен национал Иван Бандаловски, Александър Язов-Матрицата – двукратен европейски шампион по дрифт и рали пилотът – влогър Данаил Русев.

Феновете на картинга също ще имат представител в най-голямото състезание у нас. Победителят от специалната онлайн игра на ЕKО България ще се присъедини към екипа на „ЕKО и приятели”, в който участват известни представители на българските медии.

„ЕKО 24 часа на България“ отново ще има и благотворителен характер. Организаторите на надпреварата ще отделят средства, събрани от входните такси, както и ще предоставят лични дарения на „Детското отделение“ към МБАЛ Кюстендил.

За насърчаване на безопасното шофиране и в подкрепа на отговорната консумация, ЗАГОРКА продължава партньорството си с Европейския шампионат по картинг за издръжливост в България чрез марката Heineken 0.0 и посланието “When you Drive Never Drink” („Карай трезво! Когато шофираш, никога не пий“).

Състезанието ще се излъчва на живо в ефира на Българската национална телевизия, която отново ще отрази най-интересните моменти от надпреварата. Инициаторите обещават несравнимо шоу с много адреналин и емоции, като финалът ще бъде на 9 юни /неделя/ точно 24 часа след старта. Повече подробности може да откриете  официалната страница на Karting Events Bulgaria във Facebook.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин