Най-голямото изложението на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума“


24
сеп.
2019

Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума“, който се провежда в Мюнхен. Това заяви Борислав Тодоров, председател на Асоциацията на търговците на едра строителна техника, на пресконференция в Международен панаир Пловдив.  Паркът за тежка механизация е част от изложбата „Стройтех 2019“ в рамките на  Международния технически панаир и е единственият у нас, който  представя всички големи фирми от бранша.

            „Баума“ се организира през 3 години и показва последно поколение иновации, а нашето изложение може да се сравни с него, защото тук е най-новото в световен мащаб, поясни Борислав Тодоров. На площ повече от 7000 кв. м са събрани експонати на водещи марки. Демонстрират се  хитови модели багери, самосвали,  съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини гиганти.

Сред изложителите са някои  от най-големите производители на бетонови възли в Европа, на асфалтови смески, битум, дренаж за пътища. За първи път има машина за скрап, каквато рядко се показва на изложения. Атрактивен експонат е техниката за разбиване на скали при прокарването на пътища.

„Представители на най-известните световни компании от отрасъла участват в ЕСЕН 2019. Причина за това е и успешното европредседателство на България, което стартира процеса за присъединяване на Западните Балкани към ЕС. Отвориха се възможности за изграждане на нови инфраструктурни обекти  и в региона започва строителен бум“, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Специалистите могат да видят  на живо технологичните и техническите иновации в демозоната. Очакваме посетители от цяла Югоизточна Европа,  защото в момента интересът към този сектор е голям, добави д-р Соколов.

Наред с машините гиганти,  на изложбата „Стройтех 2019“  присъстват и миниварианти. За първи път е представена японска марка, световен лидер в областта на компактната техника. В нейната гама от малогабаритни трактори има модели с различно приложение – за почистване и обработка на сняг, пътища, улици, алеи, площадки, паркове, градини, тревни декоративни, спортни и комунални терени, обясняват от фирмата вносител.

Освен тези новости, на ЕСЕН 2019 са представени  модерни технологии, продукти и услуги от областта на автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, електрониката, електротехниката, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химията и водния  сектор.  Експозициите на близо 600 фирми от 34 държави, разположени в Международен панаир Пловдив, може да се видят до 28 септември.

Още по темата

Card image cap
SMSмърт

19
юли
2019

Card image cap
Неудържимият Donkervoort D8 GTO

18
юли
2016

Спортен автомобил с 380 к.с. може да предизвика насмешки. Но не и когато тези 380 к.с. задвижват 695 килограма като при Donkervoort D8 GTO. Първите ни впечатления!

Card image cap
Koenigsegg счупи рекорда от 0-400-0 км/ч!

6
окт.
2017

Koenigsegg Agera RS счупи още топлия рекорд от 0-400-0 км/ч на Bugatti Chiron - с цели пет секунди!

Card image cap
Край на досадното лепене и търкане: винетките стават електронни

15
авг.
2017

С въвеждането на иновативната система ще появят също 2- и 3-дневни винетки

Card image cap

В последния брой:

Архив >