Най-голямата Skoda става Plug-in хибрид


30
мар.
2021

Skoda Kodiaq е най-големият SUV на чешката марка. Лансираният през 2017 г. модел скоро ще получи фейслифт. Преди официалната премиерата на 13 април 2021 г. Skoda представи няколко скици, които разкриват малко от новия дизайн: 7-местният (опционално) SUV ще получи освежени светлини и брони и като визия ще се доближи до изцяло електрическия Enyaq iV. Ще има и сериозни промени по техниката.

Отпред вече има нов капак. Точно под него откриваме по-тънки фарове, които (поне върху скиците) носят надпис Skoda Crystal Lighting. Така се наричат матричните LED светлини на Skoda, които вероятно ще се предлагат като опция за обновения Kodiaq.

Задните светлини на Kodiaq ще бъдат по-тънки в бъдеще и с новата си форма напомнят на Enyaq iV.

Skoda Enyaq като вдъхновение за фейслифта на Kodiaq

Решетката с нови ламели получава чупка като при Enyaq и свързва двата основни фара. Под големите фарове има и по-големи отпреди светлини за мъгла. В допълнение, престилката има по-голям централен въздухозаборник със странични декорации – и тук откриваме влиянието на Enyaq. Задните LED светлини са с по-изразително оформление. Но като цяло, не очаквайте някаква коренна промяна в Kodiaq след фейслифта.

Новата инфо-развлекателна система идва от Skoda Superb

Големите иновации вероятно ще бъдат по отношение на техниката. Обновеният Kodiaq вероятно ще получи инфотейнмънт системата от флагмана Skoda Superb, както и дигитален кокпит срещу доплащане. Тази инфотейнмънт система се предлага в три изпълнения: топверсията разполага с 9,2-инчов тъчскрийн, поддържа жестово управление и гласов контрол, има и вграден твърд диск и собствена SIM карта за пренос на данни. Специални приложения за времето или новините могат да бъдат изтеглени директно от собствения онлайн магазин на Skoda. Актуализациите на софтуера се качват безжично.

Тънките фарове носят надписа Skoda Crystal Lighting – знак, че използват матрична LED-техника.

Skoda Kodiaq и като Plug-in хибрид?

Вероятно обновеният Kodiaq ще има и Plug-in хибрид в гамата си, използащ същата система като при Superb, с 1,4-литров TSI плюс електрически мотор.

Там системната мощност е 218 к.с., а максималният въртящ момент – 400 Нм. Батерията с капацитет 13 кВтч, монтирана в пода на автомобила, позволява изминаването на 55 километра изцяло електрически. Фейслифтът на Skoda Kodiaq ще бъде представен на 13 април 2021 година. Стартовата цена вероятно ще се повиши леко с фейслифта, но все пак ще остане под 55 000 лева.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >