Най-голямата бензиностанция на Shell в света обслужва дневно над 7500 автомобила от 48 колонки


8
мар.
2017

Ежедневно на най-голямата бензиностанция по обем гориво в света – Shell Берхем (Белгия), зареждат повече от 7500 автомобила, а в магазина й се обслужват над 5000 клиенти. Тя е 30 пъти по-голяма от обикновените обекти в Европа и има 1,5 пъти по-голям трафик от средна по размер магистрална бензиностанция в Европа. Обектът се намира на магистралата E25/A3 в посока към градската част на Люксембург и е ключова локация за цяла Европа. Сред клиенти на бензиностанцията са автомобилисти и професионални шофьори от всички европейски държави,  включително и от България.

Българските клиенти високо ценят удобствата и услугите, които получават в Берхем. „Зареждаме камионите на TГT-42 ООД на Shell Берхем, заради добрата локация, ниската цена на дизеловото гориво, но също така заради удобствата, създадени за водачите – високодебитни колонки, зона за почивка, магазин.“, споделя Тургай Фехми, началник на автопарка на ТГТ-42 ООД, гр. Севлиево.

„Oценяваме Shell Берхем като стратегическа бензиностанция за нашата фирма“, сподели Тоня Митова, мениджър „Транспортен отдел“, Глобал Биомет. „Основната причина да зареждаме в Люксембург е традиционно по-ниската цена на горивото спрямо другите държави по маршрута  България-Белгия, България-Англия, България-Северна, Северозападна Франция. Берхем е една от малкото удобни бензиностанции, която се намира на главния транзитен път. Зареждането там става по-бързо, независимо от традиционно голямото струпване на камиони.  Мястото е удобно и за ползване на седмична почивка, тъй като в Белгия ползването на седмичната почивка в камиона е забранено. Шофьорите, които имат време, се възползват и от някои от допълнителните услуги – душ, кафе, бързо хранене.“

Бензиностанцията е оборудвана със система за по-бързо зареждане, която намалява времето за престой на колонката от 30 до 50%, а за камионите – двойно повече от обикновено. На разположение на клиентите са 48 колонки с двустранно зареждане  (27 от които са за леки автомобили). За удобство и по-лесна ориентация на шофьорите, сигнализацията е подобрена чрез много по-широк вход и ясни обозначителни знаци и табели, които да осигурят по-лесен достъп до бензиностанцията.

На всяка колонка в Берхем са инсталирани интерактивни екрани за директна комуникация с клиентите на 13 различни езика, включително и български, на които те могат да открият информация за актуални промоции, последна информация за пътната обстановка, и прогнозата за времето.

Обектът разполага с първокласна система за контрол, която осигурява защита на бензиностанцията. Всички места за заплащане, почивка и паркиране на шофьорите са оборудвани с камери от последно поколение, които да гарантират тяхната сигурност.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин