Най-големият завод за бързи зарядни устройства на АББ отвори врати в Италия

2806
2022

Днес АББ „Електрическа мобилност“ затвърди позицията си на световен лидер в решенията за зареждане на електромобили с откриването на най-големия до момента производствен обект за бързи зарядни устройства с постоянен ток на компанията – Центъра за върхови постижения в електрическата мобилност във Валдарно, Тоскана.

В обекта ще се произвежда пълната гама от решения за зареждане с постоянен ток на АББ, в подкрепа на електрификацията на всички транспортни сектори и олицетворявайки ангажимента на АББ „Електрическа мобилност“ да изгради бъдеще с нулеви емисии с интелигентни, надеждни решения за зареждане на електромобили.

След като вече са продали над 680 000 зарядни устройства за електромобили на над 85 пазара, инвестицията на АББ „Електрическа мобилност“ от 30 млн. щатски долара в новото съоръжение във Валдарно означава, че са увеличили производствения си капацитет повече от два пъти за последните две години. Откриването на новият завод във Валдарно с площ 16 000 м позволява производството на допълнителни 10 000 зарядни устройства с постоянен ток всяка година.

Франк Мулон, Главен изпълнителен директор на АББ „Електрическа мобилност“, каза: „Откриването на нашето ново съоръжение във Валдарно демонстрира ангажимента на АББ „Електрическа мобилност“ към изграждането на бъдеще с нулеви емисии. В допълнение към увеличения производствен капацитет, инвестицията, направена във Валдарно, помага за разширяване на нашата иновативна научноизследователска и развойна дейност, като гарантира, че можем да продължим да укрепваме репутацията си на световен лидер в решенията за зареждане на електромобили, предоставяйки надеждни за бъдещето решения за електрическа мобилност за днешните и бъдещите превозни средства.”

Новият свърхмодерен производствен обект поставя нов еталон в сектора, като произвежда едно бързо зарядно устройство с постоянен сок на всеки 20 минути, благодарение на седемте си производствени линии. 15 изпитвателни съоръжения могат да симулират над 400 сесии на зареждане на ден, като вградени автоматични решения свързват цеха с иновативния автоматичен склад, което позволява оптимален контрол на наличностите, пълна проследимост и ефективни операции, поддържани от автоматични мобилни роботи и превозни средства за боравене с продукцията.

В допълнение, новото съоръжение ще поддържа непрекъснатия стремеж на АББ „Електрическа мобилност“ към иновации. След като инвестира 14 процента от приходите за 2021 г. в научноизследователска и развойна дейност, обектът във Валдарно ще разполага с 3200 мпространство за разработка и създаване на прототипи. Тук около 70 от над 500 служители в обекта ще работят върху внедряването на иновативни решения, нов софтуер и инструменти за управление на жизнения цикъл на продуктите, за да интегрират изцяло научноизследователската и развойна дейност с производството. АББ „Електрическа мобилност“ наема повече от 350 експерти по научноизследователската и развойна дейност по цял свят и има портфолио от над 350 издадени патента.

Съоръжението във Валдарно също има за цел да постигне златен сертификат LEED – световно признатият независим стандарт за проектиране, изграждане и експлоатация на екологични сгради. Дъждовната вода се събира за напояване, 100 процента от производствените отпадъци се рециклират и всички енергийни нужди се поемат от сертифицирани възобновяеми източници – включително фотоволтаична система, която произвежда 730 мВтч електричество и предотвратява 338 тона CO2 годишно.

Електроразпределението на обекта също е оптимизирано, благодарение на ABB AbilityTM Energy and Asset Manager, платформа, която следи и ефективно управлява над 9000 устройства в целия обект – включително терморегулация, осветление и ОВК – което води до потенциално спестяване на енергия до 60 процента, в сравнение с традиционните решения.

Чрез своята стратегия за устойчивост до 2030 г. АББ се ангажира да създаде общество с ниски въглеродни емисии, като подкрепя клиентите в намаляването на CO2 емисиите, като същевременно постига въглеродна неутралност в собствената си дейност. Предвид, че транспортът представлява до 29 процента от общите емисии на парникови газове, разработването и производството на интелигентни, надеждни решения за зареждане във Валдарно ще даде възможност за бърз екологичен преход към по-ефективни електрически превозни средства от всякакъв диапазон: от автомобили до автобуси и тежки превозни средства.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин