Най-големите недомислици в автомобилостроенето

Понякога вратите не пускат хората да излязат от колата, в други случаи акумулаторът се мокри в калниците: AUTO BILD ще ви запознае с най-странните недомислици в някои модели


24
окт.
2016

Малките недостатъци често оформят характера на автомобила. Много от тях карат хората да клатят недоволно глава: водачите на Ford GT от 2004 г. например трябва да бъдат много внимателни в търсенето на паркомясто. „Американецът“ с чудовищните 550 конски сили страда заради грешка още при проектирането си. Когато непосредствено до него има други автомобили, „крилатите“ врати, с които се отваря и част от покрива, не дават възможност на шофьора или на пътника до него да излезе от колата. Проблеми от подобен характер има и Peugeot 1007. Малко след лансирането на симпатичното “лъвче“ през 2005 г. клиентите откриват, че дръжките на вратите, оборудвани със сензори, които реагират на допир с пръсти и автоматично отварят вратите, всъщност реагират по същия начин и на четките на автоматичните автомивки.

Заложени проблеми с електрическата система

Tuscan, модел на британския производител на екзотични автомобили TVR, още от завода излиза с „програмирани“ проблеми с електрониката. Английските инженери са намерили за най-удачно да поставят акумулатора в предния десен калник – естествено, там стартерната батерия не е добре защитена от мръсотия и вода. На всичкото отгоре, Tuscan е напълно недостъпен, когато остане без ток – защото, подобно на много тунинговани коли, няма нито дръжки на вратите, нито ключалки – така че колата може да се отваря само посредством централното заключване. „Добре замисленото не е добре изпълнено“ – това се отнася и за покрива на Citroen C3 Pluriel. Операциите с него се оказват толкова сложни, че производителят подготвя специално указание за тях.

И тъй като списъкът с недомислиците в автомобилостроенето е доста дълъг, ви каним да ги разгледате нашата галерия с моделите, където ги открихме – обещаваме, че ще ви бъде интересно!

Ford GT. За 100-ия рожден ден на марката през 2004 г. Ford представя суперспортиста с 550 к.с., „изстискани“ от 5,4-литров V8 с компресор. Разбира се, идеята на производителя е да...

Ford GT. За 100-ия рожден ден на марката през 2004 г. Ford представя суперспортиста с 550 к.с., „изстискани“ от 5,4-литров V8 с компресор. Разбира се, идеята на производителя е да…

...направи римейк на легендата от Льо Ман през 60-те години GT40. И макар че автомобилът всява фурор, в много отношения инженерите са си „оставили ръцете“ при разработката му.

…направи римейк на легендата от Льо Ман през 60-те години GT40. И макар че автомобилът всява фурор, в много отношения инженерите са си „оставили ръцете“ при разработката му.

ОК, вратите, сляти с части от покрива действително „цитират“ оригинала – но когато сте на някое тясно паркомясто и не можете да ги отворите напълно, слизането е повече от предизвикателство.

ОК, вратите, сляти с части от покрива действително „цитират“ оригинала – но когато сте на някое тясно паркомясто и не можете да ги отворите напълно, слизането е повече от предизвикателство.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин