Най-важното за фейслифта на Toyota Yaris

Toyota представи на автомобилното изложение в Женева обновения Yaris


13
мар.
2017

Toyota проведе комплексна програма от подобрения на стойност €90 милиона, за да продължи успешното представяне на Yaris. Тя предлага на клиентите нов стайлинг, обновена гама нива на оборудване, подобрени управление и безопасност и изцяло нов 1,5-литров бензинов двигател. За първи път промените, направени в Европа, ще бъдат директно отразени върху модела-близнак Vitz, който се произвежда в Япония.

Промените отпред включват нова броня, напомняща формата на катамаран, с широки странични линии, преливащи в новите предни фарове, които обгръщат обширната трапецовидна предна решетка. Новата странична визия на Yaris добавя динамизъм с по-силен акцент върху средната линия на автомобила, обгръщаща го от край до край. Новият дизайн на багажната врата, в комбинация с новите задни светлини, допринасят за усещането за по-издължен профил.

Спортният Yaris ще се казва GRMN

Основният фокус при обновяването на интериора на Yaris е да бъде запазена свежата и модерна визия и цялостна атмосфера. Комбинираната централна конзола е с подредба тип „бинокъл“, помещаваща в себе си изцяло нов 4.2“ TFT мулти-информационен дисплей. Други дизайнерски детайли в интериора са въздуховодите тип „перки“, студено-синя подсветка на уредите и по-устремена и изцяло сливаща се с централната конзола мултимедия и управление, включително нови бутони с по-изчистен дизайн и по-лесна употреба.

Нови тампони на двигателя, по-голям балансиращ елемент на двигателя, нови предни полуоси и носеща греда, както и модифицирана всмукателна система ще правят колата по-тиха. В допълнение, изпускателната система е получила допълнителен резонатор. Moдернизираните тампони на двигателя допринасят и за по-комфортно усещане при движение с намалени вибрации в купето, предизвикани от движение по неравен терен. Ревизия на характеристиките са претърпяли и амортисьорите, които вече обещават по-добър комфорт и управление.

Upsizing вместо Downsizing

В очакване на новия Евро 6с и хомологационния стандарт RDE (Real Driving Emission), Toyota ще оборудва Yaris с нов атмосферен 1,5-литров бензинов двигател със 111 к.с., който ще замени текущия 1,3-литров. Като част от семейството двигатели ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficient Combustion), този нов агрегат въвежда нови технологични решения, които обещават по-добра динамика  и същевременно намаляване на разхода на гориво с 12%.

Нов 1.5-литров двигател за Yaris

Още по темата

Card image cap
Вълнения около Top Gear

10
дек.
2015

Млад британец твърди, че при снимки на Top Gear неговото BMW M3 било счупено – при това от Джеръми Кларксън. Доказателството е регистрационният номер

Card image cap
Jaguar F-Type SVR атакува!

16
юни
2016

С F-Type SVR Jaguar напада конкурентите си от най-висок клас. Но по отношение на поведението на пътя има още какво да се желае. Първите ни впечатления!

Card image cap
София Франс Ауто става официален дилър на пикапите Isuzu

1
юни
2017

Isuzu D-Max беше представен официално на Truck Expo 2017

Card image cap
Новият Nissan Leaf дебютира през септември

13
мар.
2017

Новото поколение на японския електромобил трябва да кокурира Opel Ampera-e по пробег

Card image cap

В последния брой:

Архив >