Най-важното за фейслифта на Toyota Yaris

Toyota представи на автомобилното изложение в Женева обновения Yaris

1303
2017

Toyota проведе комплексна програма от подобрения на стойност €90 милиона, за да продължи успешното представяне на Yaris. Тя предлага на клиентите нов стайлинг, обновена гама нива на оборудване, подобрени управление и безопасност и изцяло нов 1,5-литров бензинов двигател. За първи път промените, направени в Европа, ще бъдат директно отразени върху модела-близнак Vitz, който се произвежда в Япония.

Промените отпред включват нова броня, напомняща формата на катамаран, с широки странични линии, преливащи в новите предни фарове, които обгръщат обширната трапецовидна предна решетка. Новата странична визия на Yaris добавя динамизъм с по-силен акцент върху средната линия на автомобила, обгръщаща го от край до край. Новият дизайн на багажната врата, в комбинация с новите задни светлини, допринасят за усещането за по-издължен профил.

Спортният Yaris ще се казва GRMN

Основният фокус при обновяването на интериора на Yaris е да бъде запазена свежата и модерна визия и цялостна атмосфера. Комбинираната централна конзола е с подредба тип „бинокъл“, помещаваща в себе си изцяло нов 4.2“ TFT мулти-информационен дисплей. Други дизайнерски детайли в интериора са въздуховодите тип „перки“, студено-синя подсветка на уредите и по-устремена и изцяло сливаща се с централната конзола мултимедия и управление, включително нови бутони с по-изчистен дизайн и по-лесна употреба.

Нови тампони на двигателя, по-голям балансиращ елемент на двигателя, нови предни полуоси и носеща греда, както и модифицирана всмукателна система ще правят колата по-тиха. В допълнение, изпускателната система е получила допълнителен резонатор. Moдернизираните тампони на двигателя допринасят и за по-комфортно усещане при движение с намалени вибрации в купето, предизвикани от движение по неравен терен. Ревизия на характеристиките са претърпяли и амортисьорите, които вече обещават по-добър комфорт и управление.

Upsizing вместо Downsizing

В очакване на новия Евро 6с и хомологационния стандарт RDE (Real Driving Emission), Toyota ще оборудва Yaris с нов атмосферен 1,5-литров бензинов двигател със 111 к.с., който ще замени текущия 1,3-литров. Като част от семейството двигатели ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficient Combustion), този нов агрегат въвежда нови технологични решения, които обещават по-добра динамика  и същевременно намаляване на разхода на гориво с 12%.

Нов 1.5-литров двигател за Yaris

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин