Най-важното за новия Volkswagen Multivan T7 (ВИДЕО)

0312
2021

Volkswagen Лекотоварни автомобилипредставя на пазара концептуално новия Multivan. Технологичният скок при новия модел е революционен – за първи път задвижването и електронните системи на Multivan използват технологичната основа на компонентите на модулната конструктивна платформа за модели с напречно разположен двигател MQB (Modulare Querbaukasten)на Volkswagen. Благодарение на предимствата на MQB, Volkswagen Лекотоварни автомобили представя изцяло нов спектър от технологични иновации при легендарния Bulli. Никога досега Multivan не е бил по-гъвкав и практичен, по-свързан и по-устойчив от гледна точка на екологичната мобилност.

Новият Multivan предлага до седем на брой индивидуални седалки и може да бъде поръчан в трите версии на оборудване „Multivan“, „Life“ и „Style“ както и в „екшън” варианта „Energetic“. Със своята изцяло новоразработена концепция на седалките и багажното отделение, новият MUV (Multi Utility Vehicle) е отлично решение за многобройни ситуации и сценарии в сферата на модерната мобилност. Това е валидно в още по-голяма степен поради възможността новият Multivan да бъде поръчан и в удължена версия паралелно с основния модел от момента на пазарната премиера. Товарният обем в размер на 4053 литра е в състояние да се справи с лекота с всяко преместване и да побере всяко спортно оборудване. Ако въпреки всичко мястото в купето се окаже недостатъчно, но се налага ветроходната лодка или конят за езда да пътуват, новият ван може да се справи без проблеми и с тази задача благодарение на способността за теглене на прикачен товар до 2000 килограма. Според прогнозните данни, освен успех сред частните клиенти, многофункционалността и високото качество на луксозния интериор ще осигурят на новия Bulli и възможност да разшири своя пазарен дял и в качеството си на бизнесван и средство за шатъл превози.

Нулеви локални емисии – Multivan с рlug-in хибридно задвижване и мощност 218 к.с.

Едно от най-важните задания пред развойните инженери беше произвежданият в завода за лекотоварни превозни средства на Volkswagen в германския град Хановер Multivan да отбележи своята пазарна премиера и във версия с plug-in хибридно задвижване – модерна система, която неговият предшественик не притежаваше. Основната причина за това се крие във факта, че в момента само този вид задвижване може да осигури оптимално съчетание от градско движение с нулеви емисии и безпроблемно пътуване на много дълги разстояния. В особена степен това се отнася именно за многофункционалните  MUV и SUV модели с до седем места и съответстващи възможности за теглене на прикачни товари. Ето защо новият Multivan ще излезе на пазара от самото начало и във вариант eHybrid със съчетание от електромотор и високоефективен бензинов турбодвигател със системна мощност от 160 кВт/218 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин