Най-важното за новата S-класа

Моделът стъпи на българския пазар


5
сеп.
2017

Собствениците на обновената S-класа ще имат автомобил с 6500 нови компонента, което идва да покаже, че макар външно S-класата да не е претърпяла много промени, технологично е усъвършенствана сериозно. Сред основните акценти са изцяло обновенатa гама високо ефективни двигатели с редица нови технологии за електрификация на задвижването. Обогатен е наборът от технологични решения, които прозиводителят обединява в концепцията Intelligent Drive. Съвременни асистиращи системи улесняват шофьора и променят настройките на автомобила според избрания маршрут, използвайки по интелигентен начин данни от пътната карта. Така новата S-класа прави още една сериозна стъпка напред в посока към автономното шофиране. И не на последно място, комфортът и усещането в автомобила са издигнати в култ, това е първият автомобил в света, който предлага различни „уелнес“ програми, за да се грижи за настроението и физическата кондиция на пътниците.  Безспорният лидер в луксозния сегмент по отношение на комфорт поставя нови стандарти в интериора.

Дилърите на Силвър Стар – новият генерален дистрибутор за Mercedes-Benz в България, също са подготвили комплимент за клиентите на новата S-класа. Всеки собственик на премиум лимузината получава личен лайфстайл асистент, който се грижи за организацията на свободното му време в България и по света, като част от част от членството му във VIP клуб Concierge.

Три изцяло нови двигателя дебютират в новата S-класа: дизелов и бензинов 6-цилиндров двигател, както и нов V8 би-турбо бензинов. В допълнение, Mercedes-Benz ще предложи и plug-in хибрид с пробег на ток от около 50 километра. В същото време, революционни технологии като 48-волтовия интегриран стартер генератор и електрически турбо компресор отбелязват световната си премиера в новата S-класа.

Топмоделът в гамата на Mercedes-Benz направи още една голяма крачка по посока на автономното шофиране и издига до ново ниво интегрираните технологични решения, които произовдителят обединява с термина Intelligent Drive. Активен асистент за дистанция DISTRONIC и активен кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасна дистанция и управление в завои. Скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения.

Гамата от асистиращи системи и системи за безопасност включва стандартно активен спирачен асистент, асистент против страничен вятър, асистент за концентрацията на водача ATTENTION ASSIST, асистент за пътните знаци, както и системата за предпазване на пътниците PRE-SAFE.  Нова и също като стандарт е системата PRE-SAFE Sound (подготвя човешкото ухо за звука от сблъсък, когато регистрира риск от колизия).  В допълнение има и значителни подобрения в активния асистент за смяна на лентата и обогатени възможности на системата за активно аварийно спиране.

Благодарение на подобренията в камерите и радарите, новата S-класа има значително по-ясен поглед над околния трафик: В допълнение: за първи път автомобилът използва данните от картата и навигацията, за да предвиди поведението на водача.

Дългите светлини ULTRA RANGE генерират максимално допустимия по закон светлинен поток, като яркостта на дългите светлини остава над референтната стойност от 1 лукс на разстояние повече от 650 метра. ROAD SURFACE SCAN, която разпознава предварително неравности по пътното платно и функцията за накланяне в завой са други отличителни характеристики на новата S-класа.

Системата за контрол на комфорта ENERGIZING comfort се въвежда за първи път в света с новата S-класа от септември 2017 година: технологията комбинира поинтелигентен начин различни системи за комфорт, например климатичната инсталация (включително ароматите), амбиентното осветление, настройката на седалките (отопление, вентилация, масаж), както и музикалния фон и позволява на клиента да конфигурира своя специфична „уелнес“ настройка, която да отговори на настроението или нуждите му.  Системата за контрол на комфорта може да се изпита на всяко от местата в автомобила, в зависимост от нивото на оборудване.

Избор от шест програми:

  • Свежест
  • Топлина
  • Енергичност
  • Радост
  • Комфорт
  • Упражнения (три тренировъчни програми – релаксация на мускулите, тонизиране на мускулите и баланс – всяка с по няколко упражнения)

Системата предлага избор от шест програми, чиято продължителност е десет минути. Те са визуализирани на контролното табло с графика и са съпъствани от подходяща фонова музика. Ако е на разположение индивидуална музикална селекция, например чрез медия интерфейса, системата анализира и преценява към коя програма да отнесе съотвентната песен, като се базира на битове за минута. Индивидуалните функции на програмата могат да бъдат декативирани.

Още по темата

Card image cap
Ford вкарва Carplay и Android в автомобила

5
ян.
2016

На CES 2016 в Лас Вегас Ford ще представи новото поколение на инфотейнмънт системата Sync – с Apple Carplay, Android Auto и LTE

Card image cap
Continental представя гуми, които се адаптират към пътните условия

19
сеп.
2017

Сензори и система за регулиране на налягането в гумите и широчината им върху джантата адаптират гумите към автомобилните условия

Card image cap

В последния брой:

Архив >