Най-важното за новата S-класа

Моделът стъпи на българския пазар


5
сеп.
2017

Собствениците на обновената S-класа ще имат автомобил с 6500 нови компонента, което идва да покаже, че макар външно S-класата да не е претърпяла много промени, технологично е усъвършенствана сериозно. Сред основните акценти са изцяло обновенатa гама високо ефективни двигатели с редица нови технологии за електрификация на задвижването. Обогатен е наборът от технологични решения, които прозиводителят обединява в концепцията Intelligent Drive. Съвременни асистиращи системи улесняват шофьора и променят настройките на автомобила според избрания маршрут, използвайки по интелигентен начин данни от пътната карта. Така новата S-класа прави още една сериозна стъпка напред в посока към автономното шофиране. И не на последно място, комфортът и усещането в автомобила са издигнати в култ, това е първият автомобил в света, който предлага различни „уелнес“ програми, за да се грижи за настроението и физическата кондиция на пътниците.  Безспорният лидер в луксозния сегмент по отношение на комфорт поставя нови стандарти в интериора.

Дилърите на Силвър Стар – новият генерален дистрибутор за Mercedes-Benz в България, също са подготвили комплимент за клиентите на новата S-класа. Всеки собственик на премиум лимузината получава личен лайфстайл асистент, който се грижи за организацията на свободното му време в България и по света, като част от част от членството му във VIP клуб Concierge.

Три изцяло нови двигателя дебютират в новата S-класа: дизелов и бензинов 6-цилиндров двигател, както и нов V8 би-турбо бензинов. В допълнение, Mercedes-Benz ще предложи и plug-in хибрид с пробег на ток от около 50 километра. В същото време, революционни технологии като 48-волтовия интегриран стартер генератор и електрически турбо компресор отбелязват световната си премиера в новата S-класа.

Топмоделът в гамата на Mercedes-Benz направи още една голяма крачка по посока на автономното шофиране и издига до ново ниво интегрираните технологични решения, които произовдителят обединява с термина Intelligent Drive. Активен асистент за дистанция DISTRONIC и активен кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасна дистанция и управление в завои. Скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения.

Гамата от асистиращи системи и системи за безопасност включва стандартно активен спирачен асистент, асистент против страничен вятър, асистент за концентрацията на водача ATTENTION ASSIST, асистент за пътните знаци, както и системата за предпазване на пътниците PRE-SAFE.  Нова и също като стандарт е системата PRE-SAFE Sound (подготвя човешкото ухо за звука от сблъсък, когато регистрира риск от колизия).  В допълнение има и значителни подобрения в активния асистент за смяна на лентата и обогатени възможности на системата за активно аварийно спиране.

Благодарение на подобренията в камерите и радарите, новата S-класа има значително по-ясен поглед над околния трафик: В допълнение: за първи път автомобилът използва данните от картата и навигацията, за да предвиди поведението на водача.

Дългите светлини ULTRA RANGE генерират максимално допустимия по закон светлинен поток, като яркостта на дългите светлини остава над референтната стойност от 1 лукс на разстояние повече от 650 метра. ROAD SURFACE SCAN, която разпознава предварително неравности по пътното платно и функцията за накланяне в завой са други отличителни характеристики на новата S-класа.

Системата за контрол на комфорта ENERGIZING comfort се въвежда за първи път в света с новата S-класа от септември 2017 година: технологията комбинира поинтелигентен начин различни системи за комфорт, например климатичната инсталация (включително ароматите), амбиентното осветление, настройката на седалките (отопление, вентилация, масаж), както и музикалния фон и позволява на клиента да конфигурира своя специфична „уелнес“ настройка, която да отговори на настроението или нуждите му.  Системата за контрол на комфорта може да се изпита на всяко от местата в автомобила, в зависимост от нивото на оборудване.

Избор от шест програми:

  • Свежест
  • Топлина
  • Енергичност
  • Радост
  • Комфорт
  • Упражнения (три тренировъчни програми – релаксация на мускулите, тонизиране на мускулите и баланс – всяка с по няколко упражнения)

Системата предлага избор от шест програми, чиято продължителност е десет минути. Те са визуализирани на контролното табло с графика и са съпъствани от подходяща фонова музика. Ако е на разположение индивидуална музикална селекция, например чрез медия интерфейса, системата анализира и преценява към коя програма да отнесе съотвентната песен, като се базира на битове за минута. Индивидуалните функции на програмата могат да бъдат декативирани.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин