Мотоциклети » Най-важното за новата Honda Hornet

Най-важното за новата Honda Hornet

1409
2022

След показаните през май дизайнерски скици на новия Hornet Honda разкрива допълнителна информация относно разработването на следващото издание на модела. Публикуваните снимки ясно демонстрират агресивния облик на машината.

Концептуалният модел е с напълно нов 755-кубиков редови 2-цилиндров 8-клапанен двигател Unicam, осигуряващ максимална мощност 67,5 кВт при 9500 об/мин и максимален въртящ момент 75 Нм при 7250 об/мин.

Компактен и олекотен, силовият агрегат продължава традицията на Hornet. Наред с високите обороти двигателят осигурява пълноценен въртящ момент в средния диапазон на оборотите и съответно впечатляващо ускорение. Забележителният „пулс“ на силовия агрегат е съчетан с изключително приятен звук и оптимизирана изпускателна система.

Глава на развойния екип на проекта е Фуюки Хосокава, ръководил разработването на най-новото издание на CBR1000RR-R Fireblade. „Hornet винаги е бил много специален за Honda мотоциклет. Въодушевяващ, със завладяваща динамика, той неизменно се е отличавал с гъвкавото си и пъргаво управление“, споделя Хосокава.

„Преди да започнем работа над този проект, обмисляхме до най-малка подробност какъв тип динамика и поведение да осигурим за мотоциклетистите. Установихме, че е важно да запазим класическата висока мощност на Hornet и едновременно с това искахме новото поколение на модела да е с двигател, който осигурява наистина силно усещане за оборотите и „пулсиране“ от ниския до средния им диапазон. Намеренията ни винаги са били да постигнем възможно най-лекото и маневрено управление, за да бъде всяко каране на мотоциклета, дори и в града, възможно най-завладяващото изживяване“, добавя още той.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин