Най-важното за А4-ката на кокили

Audi вдига високо А4: allroad quattro ще дебютира със задължителните елементи за офроуд облик и нови двигатели от А4

1403
2016

Audi слага кокили на А4. Моделът от среден клас на семейството В9 вече може да бъде поръчван като A4 allroad quattro. В Германия 2.0 ТDI със 163 к.с. и 7-степенна трансмисия S-tronic ще струва 44 750 евро (87 523 лева).

Най-важните разлики в сравнение със стандартното А4 са изпъкналите вежди на калниците и задната броня, които са издържани в естествен сив цвят, но алтернативно могат да бъдат поръчвани и в цвета на екстериора. Защита на пода в сребристо и заден дифузьор, както и променен дизайн на предната престилка създават максимално атрактивна визия. Към нея спадат и вертикални хромирани ламели в радиаторната решетка, както и надписи allroad на предните калници и върху задния капак.

Моторите идват от А4 – те са един TFSI и пет TDI. Мощността им варира от 150 до 272 к.с., а 4х4-задвижването е серийно. За предаването на „конете“ се грижи 6-степенна ръчна трансмисия, 7-степенна S-troniс с два съединителя или Tiptronic с осем степени.

Интериорът ни е познат от А4.

Интериорът ни е познат от А4.

Увеличен с 34 мм клиренс

Спрямо A4 Avant просветът на allroad е увеличен с 23 мм, към които се добавят и по-големи джанти (серийните са 17-цолови, опция са ляти с размер до 19 цола): така се получава с до 34 мм повече клиренс. Срещу доплащане клиентите могат да получат адаптивно окачване, което се контролира посредством бутона drive select. За разходки извън пътя има специален режим Offroad. Багажникът предлага обем 505 л, който може да бъде увеличен до 1510. Електрическият заден капак и автоматичната щора над багажния отсек са серийни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин