Най-бързият брониран автомобил на света?

2007
2019

Audi RS7 на специализираната американска фирма AddArmor е първо тунинговано, а после и бронирано. AUTO BILD ще ви даде информация за издържащото на изстрели спортно Coupé със 771 к.с.!

Американската фирма AddArmor произвежда по нейни данни най-бързия брониран автомобил в света: базата е Audi RS7 с битурбо V8 агрегат. Първоначално спортното Coupe е получило система Stage-2 от тунинг-специалистите от APR. Тя вдига мощността до впечатляващите 771 к.с.! Максималният въртящ момент се увеличава до 1085 Нм. За 2,9 секунди Audi-то на AddArmor спринтира до 60 мили в час, което е 96 км/ч. Максималната скорост е 325 км/ч.

За да не повлияят отрицателно на динамичните характеристики,  от AddArmor са направили брониране не от стомана, а от поликарбонат. По данни на производителя то е десет пъти по-здраво от това от стомана и тежи само 91 килограма – с 60 процента от стоманеното. Стъклата са защитени от комбинация от балистично стъкло и поликарбонат. Така модифицирано, Audi-то на AddArmor достига ниво на защита B4. Това означава, че може да издържа на куршуми с калибър 44. Освен това Audi може да продължи да се движи с гуми за авариен ход, има мигащи червени и сини светлини в радиаторната решетка, дюзи с лютив спрей и може да разпръсква сълзотворен газ. достъпът до автомобила се извършва посредством дръжките на вратите, които в случай на опасност действат като електрошок.

Система за предупреждение от експлозии, 360-градусова камера с функция за нощно виждане, както и резервоари със свеж въздух – това също е част от оборудването на бронирания автомобил. В багажника пък се съхраняват оръжия. Ако искате да притежавате това бронирано RS7, можете да си го поръчате при AddArmor на цена от 205 000 щатски долара. Това са около 365 000 лв. Много пари за бронирано Audi RS7, но пакетите за защита на AddArmor стартират от 50 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин