Най-бързите BMW-та у нас се събраха на BMW Cup 2020


29
окт.
2020

Много близки времена и сериозна конкуренция в класовете във финалния кръг на BMW Cup 2020 на писта „Дракон“! Победител в генералното класиране за кръга с време от 1:01,771 е Игор Тодоров, миналогодишният шампион, който има само 2 стотни преднина пред Стериян Фолев с 1:01,947. Трети завърши Ивайло Кръстев с време 1:03,422.

Performance сесията отново отбеляза изключително близки времена за основните претенденти за първото място – Игор Тодоров с 6:18,371 и Стериян Фолев с 6:18,395. На трето място се класира Ивелин Йотков с 6:28,720. Победителите в различните класове получават награди и ваучери за гориво от Shell V-Power. ,,Орбико България“ подкрепя събитието, като предоставя смазочни продукти от серията ,,Shell HELIX ULTRA”. Шампионът за целия сезон ще бъде обявен по време на официална церемония.

Една от големите изненади по време на трети кръг беше новото BMW Серия 4. Точно в деня на неговата премиера, посетителите на събитието бяха сред първите, които имаха  възможността да го видят на живо, любезно предоставен от Бова Кар. Сред състезателните автомобили беше представен и още един уникален екземпляр, единствен за България – BMW M4 Gt4, собственост на Стериян Фолев.

Финалният кръг беше атрактивен и за любителите на дрифта. В съботния ден няколко пилоти от цялата страна се събраха, за да зарадват публиката с дрифт шоу и дрифт такси. Сред тях бяха  балканският шампион по дрифт за 2018 г. Стефан Цанков – Арчи, Виктор Атанасов, Виктор Дилов, Диян Желязков, Румен Пацев и момчетата от Кидс – Илиян Гайдев, Никола Попов и Никола Тасев.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин