Най-бруталният Aventador постави рекорд на Нюрбургринг (ВИДЕО)


27
юли
2018

Lamborghini успя да счупи рекорда за най-бърза обиколка със серийно произвеждан автомобил на Нюрбургринг. Aventador SVJ успя да покори Зеления ад за 6:44.97, като по този начин победи времето на Nio EP9 от миналата година. Припомняме, че Niо успя да надвие Huracan Performante – така че един вид италианците си връщат жеста. Aventador-ът беше управляван от Марко Мапели, фирмен пилот на Lamborghini. Колата беше оборудвана с камери и телеметрия VBOX за удостоверяване на времето за обиколка.

Ултранаточената модификация на Aventador, използвана за рекорда, беше облечена в камуфлаж, тъй като официалната й премиера е насрочена за Monterey Car Week в началото на август. От Lamborghini разкриват, че при суперавтомобила всяка конска сила е отговорна за задвижването само на 1,98 кг. SVJ разполага и с активни аеродинамични компоненти, 4х4-задвижване и завиващи задни колела. За задвижването се грижи познатият 6,5-литров атмосферен V12, който вероятно развива около 800 к.с. – точни технически данни обаче ще научим едва при официалната премиера на SVJ. Колата използва гуми Pirelli P Zero Trofeo R.

Още по темата

Card image cap
Интеграция между автомобил и смартфон

25
апр.
2016

Чрез приложението Car-Net на VW можете да свържете Вашия автомобил към Вашия смартфон и през него както да диагностицирате проблем в автомобила, така и да разширите възможностите му.

Card image cap
Дядо Коледа дрифти с Focus RS

22
дек.
2015

В рекламния клип Snowkhana добрият старец е заменил шейната с нещо доста по-палаво

Card image cap
Samara като танк (ВИДЕО)

26
ян.
2016

Oh, those russians… Кой друг би се сетил да превърне Lada в танк?

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: