/ Най-атрактивната катастрофа: две Ferrari-та летят във въздуха

Най-атрактивната катастрофа: две Ferrari-та летят във въздуха

В Италия се случи една от най-атрактивните катастрофи с два автомобила Ferrari. За щастие няма пострадали, но едно 296 GTB и едно F12 ще се нуждаят от сериозни ремонти!

Можеше и да не се получава така: след дива катастрофа с две Ferrari-та в Италия, едно 296 GTB и едно F12 Berlinetta пострадаха сериозно. Водачите им се отървали само с уплаха – направо не е за вярване с оглед на снимките. Историята!

Впечатляващата катастрофа се с случила в италианската община Осимо. Двамата водачи – на 50 и на 54 години – са приятели от Нидерландия и Белгия, които прекарвали отпуската си в региона. Отпуска, която вероятно двамата никога няма да забравят!

Катастрофата е заснета на видео

Съвсем случайно катастрофата била заснета от охранителна видеокамера на съседна къща. Във видеото се вижда, как малък бял автомобил излиза от завоя, а после се появяват червено Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano и синьо Ferrari F12 Berlinetta. И двата спортни автомобила са доста бързи и не успяват да вземат завоя. Отпред се движи разполагащото с 830 к.с. и струващо близо 530.000 лв. 296 GTB, което с недозавиване се удря в земен насип и се забива в оградата на една къща.

Директно зад него е притежаващо 740 к.с. F12 Berlinetta, която има същата съдба. Втората катастрофа е дори по-брутална, тъй като земният насип в този случай служи като шанца за скокове и F12 прелита в продължение на няколко метра и се забива в жив плет, преди автомобилът с цена от 400.000 лв. да се запали и да изгори напълно.

За щастие двамата водачи успели да излязат сами от автомобилите си и като по чудо се отървали без никакви наранявания. Единият мъж все пак бил закаран в болница за преглед, но след това бил изписан и си тръгнал.

Причината за катастрофата е куриозна, тъй като според местната полиция това би могла да бъде несъобразена скорост. Би могла? На видеото си личи, че Ferrari-тата излизат от завоя не с 50 км/ч. Иначе нямаше да случи това, което се е случило.

Вижте видео от катастрофата:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин