Наистина ярко явление – новият Opel Mokka с матрична система на светлините IntelliLux LED®


2
мар.
2021

Новият Opel Mokka е пример за иновации в технологиите и стила и ярък посланик на новия имидж на германската марка с мълния на емблемата – изчистен, самоуверен и всичко друго, но не и обикновен. Новото попълнение в гамата е първият сериен модел, който представя новото лице на марката Opel Vizor наред с множество други революционни разработки като арматурното табло Opel Pure Panel. Изцяло новият дизайн на Opel Mokka продължава традициите на Opel в предоставянето на новаторски технологични решения от по-високите автомобилни класове на по-широката потребителска аудитория. Това важи в особена степен за разработената от специалистите в Рюселсхайм адаптивна матрична система на светлините Intellilux LED®,
„Разработката на новаторски решения в областта на светлинните технологии и предоставянето им на разположение на нашите клиенти е типично за Opel“, споделя Инголф Шнайдер, ръководител на отдела за светлинни технологии в Opel. „Матричната система на светлините IntelliLux LED® буквално превръща нощта в ден без опасност от заслепяване на останалите участници в движението. В пълно съответствие с нашите традиции, ние предлагаме тази авангардна технология в различни модели на Opel, независимо от това в кой пазарен сегмент са позиционирани. По този начин новата Mokka се превръща в своеобразен ускорител на технологичните иновации. „
Ярки, прецизни и без опасност от заслепяване – повишено ниво на безопасност благодарение на матричната система на светлините IntelliLux LED®
Марката Opel винаги е играла ролята на пионер в областта на достъпните за широк кръг потребители светлинни технологии. Всяка нова Mokka, започвайки от базовата версия на новия модел, ще бъде оборудвана с най-ново поколение LED елементи – от дневните светлини в типичния за Opel дизайн, до фаровете, мигачите и комбинираните задни светлини.
Адаптивните матрични фарове IntelliLux LED® с техните 14 светодиодни елемента са наистина бляскаво явление в този автомобилен клас. Този вид светлинна технология е далеч по-добра от ксеноновите светлини и конвенционалните халогенни осветителни тела, защото е по-прецизно, по-мощно, по-надеждно и с по-дълъг експлоатационен живот. И не на последно място – предните светлини с матрична система IntelliLux LED® в новата Mokka се предлагат на умерена цена от 1440 лв. с ДДС.
Както и при моделите Opel Insignia, Opel Astra и Opel Corsa, матричната система на фаровете дава възможност на новата Mokka да се движи с постоянно включени дълги светлини. Приближаващите отсреща или намиращите се в близост автомобили отпред се „изрязват“ от светлинния сноп за части от секундата чрез изключване на съответните светодиодни елементи от матрицата. Благодарение на това адаптивно управление, опасността от заслепяване се елиминира напълно, а водачът на Mokka се радва на осветено като през деня пътно платно. Като неразделна част от новото лице на марката Opel Vizor, интелигентните фарове правят шофирането през тъмната част от денонощието по-комфортно и по-безопасно. При скорост на движение над 50 км/ч и напускане на границите на града, матричните фарове се включват автоматично, а светлинният сноп се адаптира непрекъснато н към околната обстановка и пътните условия – на магистралата, по междуградските отсечки и в завоите.
„Благодарение на компактните размери на светодиодните елементи, клиентите получават фарове с много по-тесни от обичайните до момента форми. Новата Mokka предлага не само върхови светлинни технологии, но и изглежда страхотно ”, отбелязва Шнайдер, акцентирайки върху разширените възможности по отношение на дизайна, които матричната система IntelliLux LED® осигурява. В същата степен това важи и за задните светлини на новия модел, където също се използват LED елементи. Благодарение на тях, дизайнерите на марката могат да придадат на новата Mokka по-изискани, подчертаващи широчината форми и линии на задната част, засилвайки впечатлението за прецизност и качество на изпълнението.
Ефективни и с отличен дизайн – LED светлините в гамата на Opel
Марката Opel предлага светлинни LED системи с множество автоматични функции при повечето от своите леки автомобили. Така например водачите и пътниците на Opel Grandland X и Opel Crossland се радват на оптимална видимост през тъмната част от денонощието. Освен значително по-ярката светлина, светодиодните елементи са и по-ефективни от конвенционалните фарове, което допринася за значително снижаване на енергопотреблението и съответно за по-нататъшно намаляване на емисиите на CO2.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин