Над 850 товарни автомобила продадени от вносителя на MAN в България

Предстои откриване на нов сервизен център в Пловдив и представяне на нов модел на MAN у нас – TGE

0903
2017

През 2016 година са продадени общо 851 автомобила MAN от представителя на маркатав България. Tова стана ясно на представянето на новите модели от серията TG на 7-и март в „Интер Експо Център”, организирано от официалния вносител на продуктите на немската марка у нас -MVB Truck and Bus Bulgaria. Изпълнителният директор на фирмата-вносител Владислав Атанасов бе категоричен, че това е голям успeх, както за MVB Truck and Bus, така и за германския производител.

„Този резултат ни поставя убедително на първо място при вносителите на тежкотоварни автомобили в България“, каза още той.

През настоящата година се очаква тенденцията при продажбите да се запази, сервизната мрежа у нас да се разшири с още един център и да се представи нов модел на MAN на българския пазар.„До момента нашата гама от товарни автомобили започва от 7,5 тона общо тегло на автомобила. Това в известна степен ни ограничава в предложенията ни към клиентите ни и не можем да обхванем тези, които имат нужда от тежкотоварни автомобили между 3,5 тона и 7 тона. За да отговорим на тези нужди, инженерите на MAN и на Фолксваген обединиха усилия и конструираха един изключителен модел – новият TGЕ”, обясни изпълнителният директор на MVB Truck and Bus Bulgaria Владислав Атанасов. Той допълни, че в момента текат последните приготовления и съвсем скоро той ще бъде представен на българския пазар.

До 3-4 месеца се очаква да отвори врати и новият сервизени продажбен център MAN Truck and Bus в Пловдив. Работата по него започна в началото на декември 2016 година и се очаква до началото на лятото да бъде готов.

„Сервизът ще бъде от най-високия клас А на MAN за сервизни центрове и ще изпълнява всички операции, които в момента се изпълняват в София. Сигурен съм, че този сервизен център ще допринесе допълнително за утвърждаването на МАN като лидер сред тежкотоварните автомобили в България“, категоричен бе г-н Атанасов.

Регионалният мениджър на MAN за Централна и Източна Европа д-р Уилфрид Гацке, който дойде в България специално за събитието на MVB Truck and Bus Bulgaria, също отбележи, че 2016 година е била успешна за MAN.

“През последната година пазарите в Европа се развиха положително и обемът на регистрираните товарни автомобили над 6 тона още веднъж се покачи значително. МАN успя да се възползва от ситуацията, като успяхме да продадем над 77 000 единици, приблизително 5% повече в сравнение с 2015година. През тази година очакваме понататъшен ръст в посока 80 000 единици”, обясни д-р Гацке.

По думите му пазарниятдялна германския концерн в момента е значителнопо-висок на източноевропейските пазари,отколкотоназападоевропейските.

„През последните години MAN се разви отлично и тук, в България, след прехвърлянето на търговската дейност на MVB. През последната година постигнахме 18,4% пазарен дял. Огромна благодарност на всички служители на нашия вносител и най-вече сърдечно „Благодаря“ на вас, уважаеми клиенти, за доверието в нашата марка“, заяви още от сцената д-р Гацке.

По време на събитието в “ИнтерЕкспоЦентър” бяха представени новите модели на МАN от TG серията, като два от тях бяха разположени в самата зала и гостите и клиентите можеха да ги разгледат отблизо. Благодарение на третото поколение пакети с подобрения EfficentLine 3 този модел камиони се отличават с повишена ефективност и икономичност.

Серията EfficientLine 3 бе представена от MAN Truck and Bus в края наминалата година и вече се предлага и у нас. Тя отразява последните достижения на производителя по отношение на ефективността и икономията на гориво.Предлага се при моделите TGX и TGS. Резултатите от това са значително по-нисък разход на гориво, ниски експлоатационни разходи и висока ефективност за собствeника на автомобила. С EfficientLine 3 разходът на гориво може да бъде намален с до 6,35%.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин