Над 800 к.с. в Porsche Cayenne Turbo Coupé на Manhart

0407
2022

Тунинг-специалистите от Manhart направо са „закачили” още един Golf GTI за V8 агрегата на Porsche Cayenne Turbo и така са изтръгнали 800 к.с. от мотора. Предлагат се два начин за по-голяма мощност

Ах, да, Porsche Cayenne Turbo Coupé. Внушителен, с не толкова много място във вътрешното пространство, но с голяма мощност той е символ на неразумното в автомобилния свят. Но именно това привлича клиентите. А сега на хоризонта се появяват хората от Manhart и го правят още по-привлекателен. 807 к.с. за фолираното в златист цвят Porsche с името Manhart CRT 800!

Допълнително устройство за управление на двигателя

Серийната мощност на 4-литровия битурбо V8 агрегат в Cayenne Turbo е 550 к.с. и 770 Нм максимален въртящ момент. Manhart са инсталирали ъпгрейд на турбината и нов интеркуулер. Освен това е променено и управлението на двигателя. Така сега данните са 1090 Нм максимален въртящ момент и невероятните 807 к.с. Това е допълнително един Golf GTI.

За подобаващ звук се грижи спортен ауспух с клпи, който изкарва отработените газове през четири 100-милиметрови крайни тръби. От Manhart не дава информация относно динамичните характеристики, но CRT 800 определено трябва да е по-бърз от серийната версия с нейните 3,9 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч.

Смъкване на окачването чрез софтуер и хардуер

За да може автомобилът да се представя по-добре в завоите, от  Manhart са смъкнали окачването на Cayenne с 35 мм. Това става чрез ъпдейт на софтуера за въздушното окачване. Спирачките са оставени серийните, като при желание са възможни ъпгрейди, което не е лоша идея с оглед на предлаганата мощност.

Ще има и карбонови елементи

По отношение на джантите са използвани собствени 22-цолови с широчина 10,5 цола отпред и 11,5 цола отзад. Гумите са с размер 285/35 ZR22 отпред и 315/30 отзад. Цветът на джантите може да се избира свободно. На по-късен етап ще се предлагат преден сплитер и заден дифузьор от карбон – в момента те са в процес на разработка.  От Manhart ще ви кажат колко струва тунинга само при запитване. В момента цената на Porsche Cayenne Turbo Coupé е около 310.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин