Над 70 премиери, нови марки и дебюти на Moto Expo

1904
2024

Поредното издание на мотоциклетно изложение Moto Expo 2024, което вече се утвърди като традиционно, ще бъде отворено за посетители от 20 до 23 април 2024 г. в Арена София. Новата локация е предпочитана от организаторите поради своята по-голяма изложбена площ и по-добра комуникативност за посетителите и изложителите. Moto Expo 2024 отново се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор Експо Тим ООД.

Тази година са представени над 70 премиерни модела за България, включително и някои нови марки, което е естествен резултат от чувствителното повишаване на продажбите на нови мотоциклети у нас през 2023 г.

В централната зала с площ от над 3000 кв. м са разположени щандове на вносителите на всички големи световни марки мотоциклети, АТV, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Щандовете на останалата част от изложителите са азположени в централните фоайета с площ над 1000 кв.м., където могат да се видят разнообразни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с мотоциклетната индустрията продукти.

Своите най-нови модели показват световноизвестните фирми Aprilia, Benelli, Beta, BMW Motorrad, Can-Am, Ducati, Gasgas, Indian Motorcycle, Harley-Davidson, Honda, Horwin, Kawasaki, KTM, Kymco, Lynx, Ski-Doo, BRP, Moto Guzzi, Moto Morini, Peugeot Motorcycles, Piaggio, Rieju, Royal Enfield, Sea-Doo, Segway Powersports, Stark, Sur Ron, Suzuki, Triumph, Vespa, Yamaha и Torrot.

Новите марки, които дебютират на нашия пазар през тази година и също участват със свои щандове на Moto Expo 2024, са Moto Morini и електрическите Horwin и Stark. На изложението се завръща и легендарният американски производител Indian Motorcycle.

В програмата на събитието са предвидени срещи на посетителите с експерти и представители на производителите, на които да се запознаят с последните иновации и да получат ценни съвети от професионалисти в индустрията.

Основното „ядро“ на тазгодишното изложение е оформено от четирите японски гиганта в мотоциклетния бизнес – Honda, Yamaha, Suzuki и Kawasaki, които са сред най-търсените не само по света, но и на нашия пазар, където през миналата година са продадени общо 839 броя. Достатъчно показателно е, че на щанда на Honda – най-големия производител на мотоциклети в света, са изложени цели 42 машини от всички сегменти и класове, в това число и 14 премиерни за България.

С гордост можем да отбележим, че на тазгодишното изложение е представен и български електрически мотоциклет – Balkanic Electric Sport или накратко BES. Той се предлага в три модела – BES SR10, BES SR20 и BES SR20R с пикова мощност от 50 до 140 кВт , пробег от 150 до 300 км и максимална скорост 150 км/ч. Капацитетът на батерията е 10 и 20 киловатчаса, а времето за зареждане съответно 3,5 и 6 часа.

В Арена София, освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има БЕЗПЛАТЕН паркинг с над 800 места.

За всички дошли на изложението, както винаги са организирани и допълнителни забавления. Това са „Глобусът на смъртта“, Демонстрации и стънт шоу, Food truck zone, Детско училище по безопасност на движението, Електрически Дрифт картове за всички над 4 години, както и много награди и изненади.

Програма за 20 и 21 април:

12:00 Стънт шоу

13:00 Глобус на смъртта

14:00 Стънт шоу

15:00 Глобус на смъртта

16:00 Стънт шоу

(при дъждовно време организаторите си запазват правото за промяна в програмата!)

Работно време на Moto Expo 2024:

20-22 април от 10.00 до 19.30 ч.

23 април от 10.00 до 14 ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин