Над 600 часа са необходими за лакиране на Bugatti Chiron

2103
2023

Bugatti никак не бързат, когато лакират хиперавтомобила Chiron. По собствена информация са необходими 600 часа. Или 25 дни.

Когато човек иска едно нещо да стане както трябва, е нужно време. Bugatti постъпва точно така с Chiron.

Лакирането на автомобила продължава между 600 и 700 часа. То се нанася изцяло на ръка, като винаги биват спазвани специални процеси.

Традицията задължава. „Еторе Бугати е бил човек, който е вярвал в красотата на автомобилната техника. Произхождащият от семейство на хора на изкуството Еторе е смятал автомобилите за платно на картина, далеч преди те да бъдат обявени за произведение на изкуството“, казва Кристоф Пиошон, президент на Bugatti Automobiles.

Бугати е смятал, че всеки аспект на дизайна и производството трябва да бъде завършен с отдаване на естетическата перфектност. Това според Пиошон важи и за лакирането.

Тъй като лакирането е доста сложно. Лакира се всяка една отделна част и след това всички части се проверяват от специалисти за възможни неравности, Между първото и второто грундиране изминават над 100 часа.

„Без нагряване, но винаги внимателно изпълнен“

И с това внимание и детайлна работа се преминава към следващите работни стъпки. Те са няколко, преди автомобилът да е готов за лакиране. Или както го наричат от Bugatti: „Изпълнена с любов детайлна работа, без нагряване, но винаги внимателно изпълнена и полирана с пълно отдаване“.

Общо биват нанасяни осем слоя лак, следвани от осемдневно полиране, преди автомобилът да е готов според представите на Bugatti.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин