Над 500 к.с. за 911 Carrera S


21
май
2020

Techart „набримчи“ 911 Carrera S до 510 к.с. Без филтър за твърди частици мощността дори е по-голяма!

Techart  са сред класиците при тунинг-фирмите, специализирани за Porsche. Сега хората от Techart  предлагат освен стайлинг-опции нова пърформънс версия на актуалното 911 от поколение 992!

Новото увеличение на мощността се предлага за 911 Carrera S – Coupe и Cabrio, със задно или двойно задвижване. Серийно спортният автомобил разполага с 450 к.с., а благодарение на преработка на управлението на двигателя, 3-литровият 6-цилиндров боксерен мотор  получава след ъпдейта на Techart още 60 к.с.

80 к.с. повече без филтър за твърди частици

Техническите данни на модела са: 510 к.с. и 610 Нм максимален въртящ момент – тоест 80 Нм повече, отколкото при серийната версия. На теория увеличението на мощността би могло да бъде 80 к.с., но това се отнася само за държави, в които 911 се доставя без филтър за твърди частици. Допълнителната мощност е на разположение за режими Sport и Sport-Plus. Интелигентна екстра: 911 разпознава, когато пътната настилка е мокра и отнема дори в режим Sport допълнителната мощност.

За 3,2 секунди до темпо 100

Според Techart след ъпдейта стандартният спринт се взема за 3,2 секунди, докато серийната версия се нуждае от 3,5 секунди.  Максималната скорост също е минимално увеличена – от 308 на 314 км/ч. В акустично отношение повишената мощност се изразява чрез ауспухова уредба с клапи на Techart. Крайното ауспухово гърне от титан не само осигурява по-як звук, но е и с 40 процента по-леко в сравнение с такова от неръждаема стомана. Крайните ауспухови тръби пък са от карбон – те могат да бъдат монтирани и на серийната ауспухова уредба.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >