Над 500 конски сили и два електромотора на задната ос в първия SUV на Polestar

2909
2022

Polestar 3 ще бъде първият SUV на марката – и естествено, ще бъде напълно електрически! Третият модел на бранда ще бъде представен на 12 октомври 2022 г. в Копенхаген, Дания. Към момента за него не са известни почти никакви технически данни – от производителя разпространиха единствено снимка, която разкрива задницата. Но Polestar оповести някои подробности относно системите за безопасност, дизайна и специалните функции.

Два електродвигателя на задната ос

Polestar 3 е базиран на нова технологична платформа, разработена от Volvo Cars. SUV-ът разполага и със системи за безопасност като Smart Eye, Zenseact и Luminar.

Но още по-голям интерес буди моторизацията – естествено, електрическа! Все още не е ясно каква ще бъде мощността на базовия модел. Единственото сигурно е, че всички варианти на SUV-а на ток, които ще бъдат налични при лансирането на Polestar 3, ще бъдат с два двигателя само на задната ос – т.е. със задно задвижване. Електромобилът ще разполага и с Torque Vectoring и система с два съединителя на задния електродвигател.

От спортен до лежерен за две милисекунди

Шведите се похвалиха с наличието на специална функция, благодарение на която активните амортисьори могат да превключват от „твърда“ на „мека“ настройка в рамките на две милисекунди – и обратно. Производителят подчертава още, че SUV-ът ще бъде с нисък център на тежестта и широка следа. Повече подробности най-вероятно ще бъдат разкрити след световната му премиера. Към момента е разкрита единствено мощността само с опционалния пакет Performance: 380 кВт (517 к.с.) и максимален въртящ момент 910 Нм.

И Polestar 3 се предлага с типични за марката детайли

Някои добре познати детайли ще бъдат повторени и в третия модел на марката, включително капачки на вентилите и предпазните колани в цвят „шведско злато“. Що се отнася до интериора, единственото сигурно нещо е, че ще има лазерно гравирана светлинна лента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин