/ Над 50 заявки за рали България, Hyundai-ите тренират усилено

Над 50 заявки за рали България, Hyundai-ите тренират усилено

0905
2017

Тестовете с Hyundai i20 Coupe R се проведоха на затворено трасе до Твърдица

Седмици преди рали България, екипажите от Hyundai Racing Trophy проведоха поредната тренировка, организирана от Motorsport Academy, която се състоя на затворено и обезопасено трасе край Твърдица. Участие взеха Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова /Велислава Павлова.

Екипажите бяха със своите Hyundai i20 Coupe R, с които натрупаха още ценни километри преди предстоящото състезание във Варна. Пилотите следваха съветите на треньора Петър Гьошев, за да тренират различни техники и да покажат най-доброто от себе си на рали България. Сериозно развитие в уменията си показва Симеон Симеонов, който вече трета година се състезава в едномарковия шампионат. Начинаещите Денис и Виктория се справят също добре и се учат бързо, като вече са свикнали с новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R. Мартин Коев споделя, че се сработва все по-добре с автомобила и обещава да вдигне темпото на предстоящото рали.

„Намерихме подходящо за тренировки трасе, което наподобява първи и втори етап от рали България – Дюлино и Козичино. Много е специфично, има неравности, изкачвания, спускания и нашите екипажи никога не са карали точно на този участък край Твърдица, който естествено затворихме и обезопасихме. Маршрутът е с дължина 7 км, като всеки автомобил направи поне 7 или 8 минавания в двете посоки. Имахме късмет, че заваля дъжд и изпробвахме гумите в реално време, което беше добре за всички. Впечатлени сме от резултатите, които постигнаха екипажите, както и от перфектното поведение на Hyundai i20 Coupe R на техничното трасе.”, заяви проджект мениджърът на Hyundai Racing Trophy, Георги Гвоздейков.

Следващото предизвикателство за екипажите на Hyundai Racing Trophy е рали България, което ще се проведе от 19 до 21 май край Варна. Състезанието се състои от 12 етапа, с обща дължина от 151 километра. До момента са получени над 50 заявки, тъй като кръгът е част и от турския шампионат. Акцентите в стартовия списък са няколко R5-ци, както и цяла армада от Evo-та.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин