Над 400 к.с. в новото WRX STI?


12
мар.
2020

Subaru WRX STI ще получи наследник. Той ще бъде създаден в сътрудничество с Toyota и ще разполага с над 400 к.с. AUTO BILD ще ви даде информацията.

Новото Subaru WRX STI ще притежава мощност от над 400 к.с. – новият модел ще бъде задвижван от 2,4-литров боксерен двигател с 405 к.с. и ще притежава максимален въртящ момент от 490 Нм. Типичното двойно задвижване разбира се ще присъства – твърде вероятно е да бъде запазена и 6-степенната механична трансмисия.

В края на 2019 г. се появиха първите слухове, че Subaru работят по наследник на рали-легендата  – съвместно с Toyota. Като основа на модела ще се използва общата платформа WRX. Тя ще бъде близка с тази на Yaris WRC и на проекта с име „Super AWD“. По отношение на техниката и на дизайна WRX STI може би ще се ориентира по Subaru Viziv Concept. Моделът бе показан от Subaru през 2017 г. на автомобилния салон в Токио. В такъв случай автомобилът би притежавал значително по-остри линии и силует а ла Coupe. Твърде вероятно е пазарният старт на WRX STI да бъде през 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин