Над 25 000 лева за полуготов кемпер на базата на Volkswagen T3

0902
2023

В момента в eBay се предлага интересен кемпер, базиран на Volkswagen T3. По данни на продавача всичко важно по автомобила с мощност 78 к.с. вече било направено. Просто трябвало някой да се погрижи за финалното сглобяване на дома на колела

Лятото на 2023 се задава. А с него и следващият къмпинг сезон, за който любителите на пътешествия трябва да се подготвят с подходящото превозно средство. Ако искате да се движите с култов модел и сте готови да направите компромис с комфорта, можете да се доверите на Volkswagen T3 като кемпер.

Този T3 бил преминал цялостно пребоядисване.

Еуфорията около легендарния модел от Волфсбург доведе до рязък скок в цените му през последните години. Но в момента в eBay се предлага екземпяр за 12 900 евро (ок. 25 800 лева) – което на фона на останалите предложения не е стряскащо висока сума. Но има и едно съществено уточнение: кемперът трябва да бъде сглобен!

По данни на продавача интериорът бил направен от бивш тапицер на VW. Тапицерията е от изкуствена кожа.

Какво се казва в обявата?

Според продавача всичко важно по автомобила вече било направено – и по Volkswagen-a нямало липси. Bulli-то било пребоядисано преди около четири години. Стоманените джанти били обработени с пясъкоструйка и също били пребоядисани, а гумите са нови. Бивш тапицер на VW е проектирал интериора, решен в изкуствена кожа в кафяво и бежово.

ВИЖТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА УПОТРЕБЯВАНИ VOLKSWAGEN T3

Бусът набор 1988 е с прекратена през 2018 г. регистрация. Двигателят – боксер с водно охлаждане и мощност 78 к.с., е преминал основен ремонт, но е демонтиран, и следващият собственик трябва да го качи на буса. Хубаво е преди поставянето на мотора да се огледат гарнитурите на водните ризи и цилиндровите глави, които имат склонност към корозия.

В задната част трябва да бъде монтиран двигателят. Иначе на пръв поглед всичко останало изглежда на мястото си.

Какво трябва да знаем преди покупката на Volkswagen T3?

Oбстойната проверка е задължителна преди покупка на Volkswagen T3 (все пак говорим за модел, чието производство за нашия регион е спряно преди 30 години). Най-големият враг на T3 е ръждата, а каросерийните ремонти са трудоемки и скъпи. Eто защо трябва да знаете какво да очаквате, преди да се решите да придобиете някой екземпляр.

T3 е сред моделите, по които винаги има нещо да се прави. Ето защо бусът е препоръчителен предимно за хоби-майстори – останалите ще трябва да си предвидят солиден бюджет за ремонти. Освен това всеки, който се интересува от Т3, трябва да се запознае обстойно с модела. Също така трябва да се подготвите за висок разход – при бензиновите агрегати очаквайте около дванадесет литра и нагоре. Дизелите се задоволяват с по-малко гориво, но са много мудни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин