Над 20 000 клиенти се интересуват от покупка на Taycan

0803
2019

Първият изцяло електрически спортен автомобил на Porsche, Taycan, се радва на сериозен интерес в цял свят. Въпреки, че автомобилът ще бъде представен на обществеността през септември 2019 г., досега над 20 000 клиенти са проявили интерес за покупка – това потвърдиха от Porsche на автомобилния салон в Женева. Потенциалните клиенти са се записали вече в списък – условието е авансово плащане от 5000 лв. (в Европа).

Porsche Taycan ще бъде представен през септември и ще се появи на пазара в края на настоящата година. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за под 3,5 секунди. пробегът на модела е над 500 километра (по NEFZ). Зареждането на пробег от 100 километра трае само четири минути (по NEFZ). 

„Големият интерес към Taycan ни показва, че радостта на клиентите от първото електрическо спортно Porsche е голяма, колкото и нашата. В тази връзка увеличихме производствените си мощности“, каза Детлеф фон Платен, член на Управителния съвет на Porsche AG, отговарящ за продажбите. „Taycan ще бъде най-спортният и технически прогресивен автомобил в своя сегмент – истинско Porsche.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин