Над 1000 к.с. в M5 Hurricane RR!


8
май
2020

M5 Hurricane е убиец на Veyron-и: седанът с 4х4 разполага с над 1000 к.с.! С него тунинг-специалистите от Infinitas искат да счупят рекорда за скорост за седани.

Името „Hurricane“ заема най-високо място в хранителната верига на света на BMW M. То означава брутално моторизирано M5 на тунинг-фирмата G-Power. Разполагащият с 800 к.с. Hurricane RR на базата на M5 E60 постави с темпо 372,1 км/ч рекорд за скорост за седани. Под новото име на фирмата „Infinitas“ сега тунинг-специалистите надминават себе си и представят Hurricane 2. С него настоящият рекорд определено ще бъде счупен!

Hurricane RR остава сдържан на външен вид

Серийно 4,4-литровият битурбо V8 двигател на М5 разполага с 600 к.с. и 750 Нм максимален въртящ момент. Целта пред мощността на Hurricane 2 направо ще накара тези данни да звучат доста скромно: според Infinitas след тунинга ще бъдат отчетени 1000 к.с. и 1200 Нм максимален въртящ момент. Засега тунинг-специалистите не посочват методите за увеличаването на мощността. Не се споменават и точни динамични характеристики. Максималната скорост на предшественика от 372 км/ч ще бъде надмината. На външен вид Hurricane RR е доста сдържан – с изключение на фолиото. Освен карбоновия преден капак има още няколко карбонови елементи и алуминиевите джанти на тунинг-фирмата.

Ще има и комби-версия

Както и при предшественика, от Hurricane 2 ще има и комби версия. Реализацията му ще бъде нелека задача, тъй като от настоящото М5 BMW вече не предлага Touring версия. За преработката Infinitas ще използва оси, спирачки и цялото задвижване от M5 F90 и ще ги имплантира в Сери5 Touring. Разходите ще бъдат доста високи – едва ли под 200 000 лв. При това в тази цена не е включен автомобилът-донор. От Infinitas не обявяват, каква ще е цената на автомобила. Създателите на новия Hurricane RR са същите като при предшественика, тогава още под фирмата G-Power. Заради спор за правата на името на марката, Infinitas няма да използват досегашното си име. С настоящите тунинг-специалисти от G-Power хората от Inifnitas нямат нищо общо.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >