Над 100 000 км трансфери с електромобила Renault ZOE в рамките на Европредседателството


5
юли
2018

В края на юни заедно с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз приключи и инициативата на Renault, които в ролята си на партньор, превозваха делегати със 100% електрическото Renault ZOE. В рамките на шестте месеца от председателството, Renault ZOE превози 2 500 гости в партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк и Schneider Electric.

„Щастливи сме, че имахме възможността да се включим в българското Европредседателство и да популяризираме тема, която е изключително важна за нашата компания – устойчива мобилност. През последните шест месеца осъществихме екологично чисти трансфери със ZOE с общ пробег над 100 000 км. Горди сме, че над 2500 души изпитаха електрическата мобилност, а много други станаха свидетели на безшумна и екологично чиста мобилност. Спестихме над 10 тона СО2 емисии. Убедени сме, че тази инициатива е само началото на редица добри практики, фокусирани над оползотворяването на електрическата мобилност и автомобилни иновации в България.“, заяви Рено Пирел, генерален мениджър на Рено Нисан България.

Schneider Electric се включи като партньор в инициативата, като предостави зарядни станции, които остават на разположение на Летище София след края на инициативата. „Припознахме проекта, тъй като е в унисон с ценностите ни за устойчиво развитие. Зарядните станции, които предоставихме, помогнаха за намаляване на CO2 емисиите през шестте месеца от Председателството и са част от приноса на компанията за опазване на околната среда. EVlink решенията за зареждане на електрически автомобили носят ползи за обществото, като работят за намаляване на негативните последствията от икономическата дейност и влиянието й върху климата и природата.“ разказа Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Македония, Албания и Косово.

„Сосиете Женерал Експресбанк от години подкрепя устойчиви проекти в страната, като финансиране на фотоволтаични паркове, електроцентрали за производство на енергия от биогаз, потребителски кредити за газификация, както и лизинг при специални условия на електромобили“, заяви Мартин Заимов, председател на Надзорния съвет на банката, който също е съ-председател на БАЕЗ. Според него, броят на електромобилите в България ще нарасне от 700 на 30 000 до няколко години и ще се изравни със средните нива за Европа. Тенденцията се подкрепя и от лизинговата компания на банката – Сожелиз България, която отчита петкратно увеличение на финансираните електромобили и хибридни автомобили за периода 2015 до 2017 г., а положителната тенденция се запазва и през 2018-а. За последните пет години, Сожелиз е финансирала „еко“ автомобили на стойност над 30 млн. лева, като ясно показва ангажираността си към превозните средства на бъдещето.

 

Още по темата

Card image cap
Марешки отвори бензиностанция с 50 колонки в София

15
мар.
2017

Обектът е най-големият от подобен тип на Балканите

Card image cap
Мензис регистрира световен рекорд за полет с автомобил (ВИДЕО)

30
авг.
2016

Брайс Мензис прелита над 115 метра с Pro2-пикап над изоставено село. Така той чупи досегашния световен рекорд и за съжаление – и колата си!

Card image cap
Задават се 9-а и 10-а част на „Бързи и яростни“

8
февр.
2016

Тунинг блокбъстърът „Бързи и яростни“ ще бъде удължен. След като актьорът в главната роля Вин Дизел представи режисьора на осмата част от поредицата, стана ясно, че ще има също и Fast 9 и Fast 10

Card image cap
Докоснахме се до електрическия Borgward

23
мар.
2018

Първите екземпляри на „възродения“ Borgward ще се появят на пазара още тази пролет – и те ще бъдат бензинови. През 2019 ще се появи и електрическата модификация

Card image cap

В последния брой:

Архив >