Над 100 автомобила от 14 американски марки на второто Ride’n’Roll шоу

За пореден път сбирката на феновете на американски автомобили събра най-голям процент атрактивни коли

0606
2016

14 американски марки автомобили бяха показани на второто издание на Ride`N`Roll. Изложението за втора поредна година събира над 100 легендарни коли от различни епохи на конната база в Банкя. Над четирите хиляди гости на събитието имаха възможност да разгледат класически модели от 50-те, 60-те и 70-те години,  традиционни спортни купета, лимузини, хот род и внушителни всъдеходи. Сред експонатите бяха представители на Dodge, Chevrolet, Oldsmobile, Buick, Ford, Lincoln, Pontiac, Cadillac, Chrysler, Plymouth, Jeep, HUMMER и GMC, както и един представител на електрическия хит Tesla.

Dodge Challenger SRT: мисията на агент под прикритие Ерол Метин е завършена, а "щетите" в сериала са само изфабрикувани

Dodge Challenger SRT: мисията на агент под прикритие Ерол Метин е завършена, а „щетите“ в сериала са само изфабрикувани

Героят от хитовия сериал „Под прикритие” Dodge Challenger SRT беше една от големите звезди на шоуто, а компания му правеха Durango и Ram от официалния вносител на марката и свален от наряд американски полицейски Dodge. Ford Mustang Shelby GT500 и Chevrolet Camaro 3-то поколение бяха сред най-мощните автомобили на изложението, а класически червен кабриолет Ford Mustang и Buick Century – сред най-красивите. Най-старият янки на изложението беше хот род на базата на Ford Модел T от 1926 г., а „новите попълнения в конюшната” – няколко версии на Ford Mustang от 2016 г. Събитието бе уважено от официалните вносители на Jeep и Cadillac за България, които също показаха свои автомобили.

Призьори от участниците, включили се в конкурса на Клуба на собствениците и любители на американски автомобили станаха:

– Любо Хаджикостов с Plymouth от 1937 г. в категория „Най-стар автомобил в оригинално състояние”;

– Михаил Захариев с Jeep Cherokee и постижение 1,5 м в категория „Автомобил с най-голям ход на колелата”;

– Александър Малинов с Buick Riviera от 1972 г. в категория „Най-добре възстановен автомобил”;

– Иван Цолов от Видин с колекцията му Pontiac Fiero, Pontiac Grand Prix и Chevrolet Camaro в категорията „Участник, дошъл от най-далече”

– Велизар Георгиев с Ford Mustang Shelby GT500 в категорията „Най-мощен автомобил”.

 

Участниците получиха ваучери за гориво на стойност 50 лв. от Shell България, комплекти Toptul от Instrumenti.org и подаръци от Maxite, WooWhiskey и DieCastFinds. За доброто настроение се грижиха Славена Даскалова и компилациите на Дюкян Меломан, а презентациите на БулФото, Nikon и Mnogoperki.com обраха овациите на присъстващите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин