AUTO BILD България / Над 100 автомобила от 14 американски марки на второто Ride’n’Roll шоу

Над 100 автомобила от 14 американски марки на второто Ride’n’Roll шоу

За пореден път сбирката на феновете на американски автомобили събра най-голям процент атрактивни коли


6
юни
2016

14 американски марки автомобили бяха показани на второто издание на Ride`N`Roll. Изложението за втора поредна година събира над 100 легендарни коли от различни епохи на конната база в Банкя. Над четирите хиляди гости на събитието имаха възможност да разгледат класически модели от 50-те, 60-те и 70-те години,  традиционни спортни купета, лимузини, хот род и внушителни всъдеходи. Сред експонатите бяха представители на Dodge, Chevrolet, Oldsmobile, Buick, Ford, Lincoln, Pontiac, Cadillac, Chrysler, Plymouth, Jeep, HUMMER и GMC, както и един представител на електрическия хит Tesla.

Dodge Challenger SRT: мисията на агент под прикритие Ерол Метин е завършена, а "щетите" в сериала са само изфабрикувани

Dodge Challenger SRT: мисията на агент под прикритие Ерол Метин е завършена, а „щетите“ в сериала са само изфабрикувани

Героят от хитовия сериал „Под прикритие” Dodge Challenger SRT беше една от големите звезди на шоуто, а компания му правеха Durango и Ram от официалния вносител на марката и свален от наряд американски полицейски Dodge. Ford Mustang Shelby GT500 и Chevrolet Camaro 3-то поколение бяха сред най-мощните автомобили на изложението, а класически червен кабриолет Ford Mustang и Buick Century – сред най-красивите. Най-старият янки на изложението беше хот род на базата на Ford Модел T от 1926 г., а „новите попълнения в конюшната” – няколко версии на Ford Mustang от 2016 г. Събитието бе уважено от официалните вносители на Jeep и Cadillac за България, които също показаха свои автомобили.

Призьори от участниците, включили се в конкурса на Клуба на собствениците и любители на американски автомобили станаха:

– Любо Хаджикостов с Plymouth от 1937 г. в категория „Най-стар автомобил в оригинално състояние”;

– Михаил Захариев с Jeep Cherokee и постижение 1,5 м в категория „Автомобил с най-голям ход на колелата”;

– Александър Малинов с Buick Riviera от 1972 г. в категория „Най-добре възстановен автомобил”;

– Иван Цолов от Видин с колекцията му Pontiac Fiero, Pontiac Grand Prix и Chevrolet Camaro в категорията „Участник, дошъл от най-далече”

– Велизар Георгиев с Ford Mustang Shelby GT500 в категорията „Най-мощен автомобил”.

 

Участниците получиха ваучери за гориво на стойност 50 лв. от Shell България, комплекти Toptul от Instrumenti.org и подаръци от Maxite, WooWhiskey и DieCastFinds. За доброто настроение се грижиха Славена Даскалова и компилациите на Дюкян Меломан, а презентациите на БулФото, Nikon и Mnogoperki.com обраха овациите на присъстващите.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин