/ Награди за тримата полицаи, отказали над 20 бона подкуп от пиян шофьор

Награди за тримата полицаи, отказали над 20 бона подкуп от пиян шофьор

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев бяха наградени тримата служители от отдел „Пътна полиция“ на СДВР – старши инспектор Любомир Апостолов и младши инспекторите Елена Симова и Алек Каленски. „Вашите действия са повод за гордост и изключителен морален акт.  Само с такива примери можем да възвърнем доверието на хората в системата“ – с тези думи вътрешният министър се обърна към тримата полицаи.

Старши инспектор Апостолов категорично заяви, че задължение на всеки униформен е да не се отклонява от закона. Той  сподели, че в практиката си има опити, макар и не толкова чести, водачи на пътя да се опитват да избегнат санкции, но предлагането на подобна сума като подкуп е прецедент. Апостолов благодари и на колегите си от Пето РУ и патрула от СОД, които също са били на място – „заедно показахме, че в МВР се работи екипно“.

Припомняме, че на 18 януари т.г., около 1:00 часа на  бул. „Княз Ал. Дондуков“ служителите на реда спират за проверка лек автомобил, шофиран от чужд гражданин. Извършената проба с Дръг Тест 5000 е положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. По време на транспортирането на шофьора, той пуска на пода на служебната кола две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро с искането да не бъде задържан и да получи обратно свидетелството си за управление на моторно превозно средство.  Чужденецът е отведен във ВМА за кръвна проба, която отказва да даде. При влизането в сградата на болничното заведение той предлага още 3000 лв. и скъп ръчен часовник, като поставя същите условия.

Полицаите незабавно докладват за случая и в условията на неотложност в Пето РУ-СДВР е образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на СГП.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин