Анкетата на AUTO BILD „Златен волан 2016“


9
авг.
2016

Gold-LenkradНАЙ-КЪСНО ПРЕЗ ДЕСЕТИЯ МЕСЕЦ ОТ ГОДИНАТА на всеки ще му стане ясно, защо наричаме есента златна. През октомври стават известни носителите на наградите Златен волан на AUTO BILD. Най-добрите нови модели на годината се явяват за тестове на пистата на Fiat и Pirelli в Балоко.

Кой ще се класира за събитието, решавате вие, скъпи читатели.

Този път 36 кандидата в шест категории се борят за правото да участват на безкомпромисните тестовете в Италия. Там обаче могат да стигнат само по четири автомобила от всяка категория.

КАК ПРОТИЧА ИЗБОРЪТ?

Редакциите на AUTO BILD в 20 държави са селектирали премиерите на годината: общо 36 нови модела, разделени в шест класа: малки и компактни автомобили, компактни SUV-ове, големи SUV-ове, среден и висок клас, спортни коли и алтернативни задвижвания.

Крайният срок за изпращане на вашите фаворити беше 21 октомври 2016 година, като гласовете изпратени до 24.00 часа на 25 август 2016 година участват в общия европейски конкурс за определяне на най-добрите автомобили на годината, а гласовете на всички участници от България получени до 24.00 часа на 21 октомври ще определят марките и моделите, които ще станат националните български победители и ще получат заветната награда Златен волан на AUTO BILD.

Очаквайте скоро обявяването на победителите!

КАК ПРОДЪЛЖАВА КОНКУРСЪТ?

След като бъдат преброени всички гласове, се определят 24-те участника във финала. Те се събират в началото на месец октомври в Балоко, Италия, където се оценяват от жури, съставено от експерти, по множество различни критерии. Накрая побеждават кандидатите с най-голям брой точки, като заслужено получават отличието Златен волан на AUTO BILD.

КАКВО МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ?

Както всяка година, между всички читатели на AUTO BILD, участвали в анкетата, на случаен принцип ще бъдат раздадени подаръци, осигурени от редакцията. Просто трябва да сте гласували в регламентирание период и може да получите:

zlaten-volan-nagradi

Тъй като между гласувалите в анкетата ще бъдат раздадени подаръци, всеки наш читател или посетител на сайта има право на един глас. В анкетата ни в сайта, всеки гласувал се идентифицира със своя е-мейл адрес. Един е-мейл адрес има право на едно гласуване. Вашите данни ще бъдат използвани единствено и само за целите на анкетата.

САМО В БЪЛГАРИЯ ЛИ СЕ ИЗБИРА ЗЛАТЕН ВОЛАН?

Не, Златният волан на AUTO BILD е европейска награда. Читателите на AUTO BILD в над 20 държави също гласуват за своите фаворити.

На финала журито от експерти ще оцени 24-те кандидата в шестте класа и ще даде оценки по следните критерии:

  • Автомобилни състезатели: двигател, трансмисия, спирачки, окачване, управление …
  • Инженери: изработка, лесно ремонтиране, качество на боята, грижи срещу корозия, двигателен отсек …
  • Главни редактори: комфорт на возене, управление на кокпита, шум в купето, обзор …
  • Дизайнери: впечатление, иновации на тема външност, материали, непреходност …
  • Експерти по дигитална техника: управление, комуникация, навигация, развлечение …
  • Шофьори, изминаващи много километри: багажно отделение, оборудване, всекидневна пригодност, комфорт на седене …
  • Известни личности: усещане за простор, усещане за уют, усещане за блясък, фактор скорост …
Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин