Набиваш дългите… и влизаш във филм на ужасите

2211
2016

Докато някои от водачите на леки коли в САЩ афишират своите политически пристрастия или талантливите „творения“ на наследниците си върху задното стъкло на автомобилите си, китайски шофьори залепват страховити стикери върху задните стъкла с една единствена цел: да сплашат некоректните водачи на пътя. От South China Morning Post съобщиха за новата модна тенденция тази седмица, като алармираха, че стикерите със стряскащи изображения биха могли да предизивикат нежелани инциденти.

Апликациите, представляващи призрачни образи и символи от популярни филми на ужасите, е трудно да бъдат видяни при слаба светлина. Плашещите изображения се появяват само когато у тях се отразяват дълги светлини. Китайският уебсайт Taobao предлага няколко различни варианта за шофьори, уморени от това да са постоянно заслепявани на пътя от безотговорни „колеги“. Рецензиите на страниците на продукта са изпълнени с ентусиазъм от постигнатия ефект.

scary-decals-china6-600x600„Изглежда чудесно“, споделя потребител според изданието Morning Post. „Нека проверим кой ще се осмели отново да следва автомобилa ми с включени дълги светлини!’

Някои от стикерите са дори още по-експресивни, като например тези с обозначение „изгаси си ш****ите дълги светлини“ на китайски и английски. И докато апликациите изглеждат като естетично решение на често срещан проблем в Китай, властите в страната са сериозно обезпокоени от новата тенденция.  В град Дзинан, например,  шофьорите с плашещи стикерите биват глобявани. От полицията съобщават, че такива водачи ще понесат цялата отговорност за причиняването на евентуални катастрофи. Въпреки това, според китайските медии има случаи на загинали по време на пътни инциденти водачи, които са били заслепени от дълги светлини. Проблемът придобива такива застрашителни параметри, че полицията в Шенжен, Китай, принуждава шофьорите, хванати да злоупотребява с употребата на дългите светлини на автомобилите си, да гледат директно в тях в продължение на цяла минута, съобщават от UPI .

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин