М3 и М4: от карбона към стоманата

Бензиновите „бегачки“ получават филтър за твърди частици и нов кардан


17
авг.
2017

Oт ноември 2017 г. при BMW M3 Седан, M4 Купе и M4 Кабриолет карданеният вал от CFRP (карбонов композит) постепенно ще бъде заменен от високоякостен стоманен карданен вал. Тази промяна осигурява техническите предпоставки за изпълнение на бъдещите законови изисквания за емисиите. Впоследствие ще бъде интегриран и бензинов филтър за твърди частици (PPF) в предвиденото в конструкцията място на големите пазари.

Новоразработеният стоманен карданен вал е конструиран така, че динамичните характеристики и поведението на пътя на мощните спортни автомобили BMW M3/ M4 да останат на най-високо ниво. По производствено-технически причини тази промяна е необходима за BMW M3 Седан, BMW M4 Купе и BMW M4 Кабриолет. Специалните модели BMW M4 CS и BMW M4 GTS няма да бъдат засегнати от тази мярка.

И петото поколение BMW M3 Седан, BMW M4 Купе и BMW M4 Кабриолет са олицетворение на идеалния тип свръхмощен спортен автомобил с добра пригодност за всекидневието. Доставките на успешните модели от актуалното поколение вече достигат 68 000 екземпляра.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин