М-ки са над 10% от новите BMW-та у нас

2009
2019

На специално медийно събитие BMW Group България представи многообразието на палитрата high performance автомобили, която M ГмбХ предлага и възможностите за всеобхватна персоналазиция и подчертаване на динамичните характеристики на всеки модел на марката BMW с BMW M Performance parts.

Моделите обозначени с „най-мощната буква в света“ съчетават върхово представяне с емоционален дизайн. При разработването им инженерите от BMW M GmbH не се ограничават до постигане на рекордна мощност и висока максимална скорост, а целят перфектен баланс и прецизна управляемост. За целта те са оборудвани с редица иновации, съобразно конкретния модел. Отличителна характеристика на автомобилите BMW M е автентичността – всеки елемент от техния дизайн и конструкция е базиран на техническа функция. 

Многообразието от предлагани модели има за цел да отговори на нуждите на разнообразни целеви групи, като им даде възможност да изпитат суперспортно усещане, в ежедневието, без компромис с комфорта и/или функционалността. Многообразието от предложения и всеобхватното им приложение в ежедневието водят и до неизменен търговски успех – през последните години се наблюдава постоянен позитивен тренд в реализацията на моделите на М ГмбХ в България , а общият им брой надхвърля 10 % от общата реализация на нови автомобили BMW в България. 

Амбициите на BMW за постигане на изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила датират от преди повече от 40 години. Тогава през 1972 г. BMW създава дъщерно дружество BMW Motorsport GmbH, което фокусира в своята дейност активностите свързани с моторните спортове. Начело на дружеството застава бившият пилот и шеф на екипа на BMW Motorsport Йохен Неерпаш, който създава мощен състезателен екип, който в следващите години печели за BMW многобройни отличия. Част от дейността на компанията е конструирането на суперспортни автомобили за ежедневна употреба в обществената пътната мрежа. През 1978 г. своя дебют прави BMW M1 – първият суперспортен автомобил на BMW M, който полага основните елементи на една традиция, която продължава да определя BMW M и до днес. От началото на 1990 г. компанията приема ново име, което по-точно отразява широкият спектър от ексклузивни възможности, които тя предлага – BMW M автомобили, BMW Individual и BMW Driver Training. BMW M GmbH превръща буквата „М“ в „най-мощната буква в света“, символ на възхищение и радост от шофирането в ултимативна форма.

BMW Performance Parts

Гамата компоненти и части M Performance предлага разнообразни възможности за акцентиране върху динамичния характер на всеки автомобил от гамата на BMW. Всички компоненти от програмата от аксесоари на M Performance са разработени въз основа на опита на BMW M GmbH от моторните спортове и са съгласувани перфектно. Те подчертават не само спортно-луксозното излъчване на автомобилите, но и отговарят на функционалните изисквания по отношение на аеродинамиката, охлаждането и олекотената конструкция. По отношение на избора на материали, дизайн и качество на изработката всички компоненти изцяло отговарят на високите стандарти на BMW Group. Техният монтаж няма никакво отражение върху валидните за съответния автомобил гаранционни условия. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин