/ Мъск строи мегацентър за зареждане на електромобили в Холивуд

Мъск строи мегацентър за зареждане на електромобили в Холивуд

Eуфорията около електрическата мобилност продължава да се разраства. В същото време, не особено лекият в повечето случай процес по зареждане на акумулаторните батерии на електромобилите продължава да притеснява и буквално отблъсква сериозна част от потенциалните клиенти. Дълго обикаляне в търсене на зарядна станция, а след това чакане, докато зарядът се възстанови поне до 80 процента. В сравнение с класическото наливане на бензин или дизел в резервоара на бензиностанцията, електромобилите изискват от собствениците си сериозна порция търпение.

На този фон шефът на Tesla Илън Мъск не изневерява на характера си на предприемач с нестандартен търговски нюх: на легендарния булевард Санта Моника в Холивуд, Калифорния, ексцентричният визионер смята да открие център за зареждане на електромобили от ново поколение. Поне 30 супербързи зарядни станции, 24-часов ресторант и… автокино. Според американската преса, молбата за строително разрешение вече е подадена. Остава само общината на Лос Анжелис да го одобри.

Поредното нестандартно хрумване на Илън Мъск се вписва отлично в идеята за превръщането на зареждането на електромобили в истинско изживяване, като бъде съпътствано от приятни и вълнуващи дейности. Още през 2018 Мъск пише в Twitter за бързи зарядни станции в стила на 80-те години с пързалка за ролкови кънки и рок ресторант.

Идеята сега е доразвита: шофьорите ще могат да получат прясно приготвената храна от готвачите на „Гостилница Тесла“ директно в купето или сервирана до самата станция за зареждане. Киноафишът също ще бъде нестандартен: филмите се очаква да са с продължителност, малко по-голяма от времето за пълно зареждане на батерията, т.е. около половин-един час. Ако автомобилът ви е зареден по-рано, но желаете да догледате филма, имате опция да се качите на покрива на закусвалнята.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин