Мъници с максимален чар: VW Up

2603
2024

Най-малките автомобили са особено препоръчителни за градската джунгла – представяме ви шест хитроумни модела

Малък автомобил с място и прилично качество

С Up VW се върна към размерите на произвеждания до 2005 г. Lupo. Директният и не толкова успешен наследник Fox не предлагаше повече място въпреки по-голямата с 20 см дължина. Семейството на Up включва също и идентичните Skoda Citigo и Seat Mii. Дизайнът на Up а ла кутия му осигурява много място. Тъй като и на задната седалка се седи прилично, повечето клиенти избират версията с четири врати. Лесното управление на кокпита и добре превключващата механична скоростна кутия са убедителни, също както и страхотната изработка и балансираното пътно поведение.  Единствената моторизация е 3-цилиндровият двигател с работен обем от един литър, който се предлага в шест степени на мощността. Нашият съвет: атмосферният мотор с 60 к.с. е напълно достатъчен.

СЛАБИ МЕСТА: автоматизираната предавателна кутия изнервя с непрецизни превключвания и дефекти. С фейслифта от 2014 г. повечето детски болести бяха излекувани.

VW Up

Период на производство: от 2011 до 2023 мощност: 60 до 115 к.с. препоръчителна моторизация: 1.0 MPI с 60/65 к.с. цена: от 12 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин