Мъници с максимален чар: Hyundai i10 II

2903
2024

Най-малките автомобили са особено препоръчителни за градската джунгла – представяме ви шест хитроумни модела

Малък „кореец” с големи амбиции

Мини-автомобил и толкова много радост – Hyundai i10 е убедителен не само с доброто си оползотворяване на пространството. Предлаганият винаги като петместен и с четири врати i10 предлага прилично място въпреки дължината си от 3,60 метра и багажника от 218 до 1046 литра. Освен това малкият автомобил – особено в двете по-горни нива на оборудване Trend и Style – богато оборудване. Тук дори не трябва да се отказвате и от завиващи светлини и подгряване на волана. Срещу доплащане се предлагат 3-цилиндровият двигател, както и по-мощният с 20 к.с. 4-цилиндровият агрегат с 4-степенна автоматична трансмисия. С ръчни скорости обаче i10 прави впшечатление на значително по-пъргав и по-ефективен. 3-цилиндровият мотор с 64 к.с. се предлага и със задвижване на пропан-бутан.

СЛАБИ МЕСТА: в продължителния тест на AUTO BILD i10 имаше проблеми със съединителя, който не отделяше чисто и затрудняваше смяната на предавките. Единственият проблем бе спуканата кутия на въздушния филтър, поради това i10 изведнъж започна да не реагира на педала на газта. Иначе на магистралата версията с 87 к.с. правеше впечатление с прекалено късите си предавателни отношения на висока предавка. При TÜV i10 се представя на средно ниво, типично проверяващите се оплакваха често от спирачната уредба (износени спирачни дискове и дефектна паркинг-спирачка) и от окачването (окачване на осите, както и дефекти по управлението). Нерядко се споменава и теч на масло.

Hyundai i10 II

Период на производство: 2013 до 2019 мощност: 67 до 87 к.с. препоръчителна моторизация: 1.2 (87 к.с.) цена от: 11 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин