Мъж напълни Е60-ка с туби крадено гориво, катастрофира при гонка с полицията

0508
2022

До успешната реализация се стигнало след активни оперативни действия, предприети след придобита информация за кражби на гориво от резервоари на спрели на почивка тежкотоварни автомобили. След анализ на събраните данни, около 6 часа вчера, е стартирала и специализирана операция на криминалисти от ОДМВР-София и колегите им от РУ-Елин Пелин. Така , в местността „Топли дол“  край автомагистрала „Хемус“,  те засекли осъждан мъж от Ботевград, натоварил в лек автомобил „БМВ“ туби с дизелово гориво, отнето непосредствено преди това от три тежкотоварни автомобила, паркирани на обособен тир паркинг в района. В опит да осуети полицейските действия, уличаващи го в кражбата, рецидивистът опитал да избяга от мястото на престъплението, при което е самокатастрофирал с автомобила. При огледа, от колата са иззети 24 туби, съдържащи дизелово гориво с общо тегло около 850 литра.

В рамките на акцията, на стария път София – Ботевград под виадукта, в полицейския капан попаднал и потенциалният купувач на краденото гориво – жител на с. Врачеш, с товарен автомобил „Форд Транзит“.

Двамата са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 и т.4 от НК. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин