Музеят на Porsche отваря отново

0705
2020

Музеят на Porsche ще отвори отново врати следващия вторник, 12 май 2020 г. За да се ограничи разпространението на коронавируса музеят бе затворен за обществеността от 14 март, тоест за цели осем седмици. Възобновяването на дейността на музея ще отговаря на изискванията на федералното правителство и на провинция Баден-Вюртемберг за защита от инфекция с коронавирус. Това включва например нова организационна  система в цялата сграда, за да се гарантира минимално разстояние от 1,5 метра между посетителите.

„Предлагаме също маски за лице и дезинфектанти“, добавя Ахим Стейскал, ръководител на отдел Наследство и на Музея на Porsche. „Провеждаме редовно обучение на служителите за безопасност на работното място, включващо препоръки за хигиена и поведение.“ В цялата сграда на музея броят на посетителите е ограничен чрез контролиран достъп. Работното време на музея остава непроменено – от вторник до неделя от 09:00 до 18:00 ч. В момента не могат да се предлагат организирани обиколки на музея и дидактически програми. Зоните за хранене също ще останат затворени. „Удължаваме валидността на годишните билети с два месеца за времето, в което музеят бе затворен по време на кризата с коронавируса“, обяви Ахим Стейскал.

Докато бе затворен, Музеят на Porsche стартира мерки за поддръжка и обновяване, които бяха планирани да се проведат тази година. Така бе сложено начало на концептуалната преориентация на входа към постоянната изложба, така наречения „Пролог“, който представя ранните години на компанията до 1948 г. Поради тези текущи ремонтни дейности цената за вход е временно намалена наполовина.

На уебсайта www.porsche.com/museum музеят дава информация за настоящите мерки, както и за последващото възобновяване на програмите за посетители, които са изцяло съобразени с официалните изисквания.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин