Мощнo и екзотичнo: Abt пуска лимитирано RS6 със 705 конски сили

0103
2017

Abt RS6+ ще бъде произведен в ограничена серия от едва 50 бройки и ще дебютира в Женева

Развиващата 605 к.с. версия Performance е най-мощният сериен вариант на Audi RS6 C7. Като уважаваща себе си тунинг компания обаче Abt решава да предложи на клиентите си нещо повече. Така се ражда Abt RS6+ – който получава допълнителна доза мощност и още по-атрактивен вид – както отвън, така и отвътре. Екзотиката, която ще се появи на бял свят само в 50 екземпляра, ще бъде представена на изложението в Женева.

„Сърцето“ на амбициозния проект е силовият тунинг, при който е използван специално проектиран контролен модул за двигателя Abt Power S. Благодарение на новата електроника показателите са вдигнати до 705 к.с. и 880 Нм. Посредством спортното комби Abt представя и новата алуминиева джанти GR – в случая с размер 22 цола. Тя може да бъде поръчвана в цветовете glossy black и matt black.

Новите джанти създават визуална хармония с тъмните карбонови елементи по каросерията: „устната“ под предната броня, капаците на огледлата, праговете и „добавката“ за задната „престилка“, както и задният спойлер. Отворите за охлаждане на калниците подсказват, че с този автомобил ще се дава газ. Изпреварените от Abt RS6+ ще запомнят атрактивните бленди на двойните ауспуси. Те издават наличието на сериозно модифицирана изпускателна ауспухова система от стомана със спортни катализатори.

В интериора от Abt също залагат на много карбонови компоненти, както и на висококачествена кожа. Всеки екземпляр притежава специален плакет, а на стелките откриваме логото RS6+ – което бива прожектирано при отваряне на вратата. Но дали това ще се хареса на почитателите на дискретната елегантност, характерна за Audi?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин