Мощно Audi с над 850 к.с.

3112
2019

RS 6 традиционно е едно от най-мощните Audi-та, като разполага с до 605 к.с. Сега за продажба е обявен един много специален екземпляр – със значително повече мощност!

Мощен, по-мощен – RS 6! Пуснат на пазара за първи път през 2002 г.  с 450 к.с., сега едно от най-впечатляващите Audi-та е в четвъртото си поколение. Актуалното C8 не е най-мощният вариант на серията, а предшественикът имаше най-много конски сили във версията  Performance – всъщност серийно. Сега в Кьонигсбрун, Германия се продава тунинговано Audi RS6 Avant C7, който надхвърля значително тези 605 к.с. на серийната версия!

Солиден брой конски сили и над 1000 Нм максимален въртящ момент

Подсиленият с турбина на TTH 4-литров V8-агрегат разполага с над  850 к.с., като в описанието продавачът посочва точно 860 к.с. Максималният въртящ момент е 1008 Нм – над 250 повече от серийния вариант! Освен това металиково-сивото RS 6 е оборудвано с карбонов пакет (спойлер, дифузьор и вентилационни отвори от карбон), керамични спирачни апарати и Dynamik Plus – последният позволява максимална скорост от 300 км/ч! Погледите привличат и черните 20-цолови алуминиеви джанти, които хармонират със сивия цвят на каросерията. Оборудването включва почти всичко, което се предлага: камера за заден ход, система за отваряне на гаражната врата и отопляеми седалки с кожена тапицерия Valcona.

Цената на предлаганото Audi RS6 изглежда сравнително разумна – 140 000 лв. Но само на пръв поглед, тъй като от една страна колата е петгодишна (първа регистрация 2014 г.), а от друга мощното комби е с пробег от 147 000 километра, което е сравнително много за тунингован модел с този клас на мощност. Освен това продавачът не посочва , по какъв начин е извършено увеличението на мощността. Иначе на снимките RS 6 изглежда в добро и поддържано състояние. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин