Мото-Пфое предостави нова линейка в борбата с Covid-19

0212
2020

На 2 декември т.г. Ford и Мото-Пфое за пореден път се включват в борбата с вируса COVID-19, предоставяйки оборудвана линейка за ползване от Столична община, дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Линейката Ford Custom ще се грижи за болни от вируса в осемте общински социални домове, четири от които са за хора с увреждания. Парамедиците ще им оказват при нужда първа помощ на място, ще правят антигенни и PCR-тестове, а нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат транспортирани до общинска болница.

Линейката Ford Custom прие лично кметът на Столична община, Йорданка Фандъкова, заедно със зам. кмета по социалната част, г-жа Албена Атанасова и представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Фандъкова изрази искрена благодарност за солидарността на Мото-Пфое и спешното откликване на молбата за съдействие с осигуряване на специализирана мобилност. Ключовете на автомобила предадоха управителите на Мото-Пфое, г-н Атанас Фурнаджиев и г-н Масухиро Ояма, които заявиха от името на Ford: „Радваме се, че при настоящата тежката обстановка отново можем да сме полезни на обществото чрез Столична община. Линейката, която предоставяме, ще оказва помощ на място в социалните домове и така частично ще облекчи натиска към болничните заведения и медиците в тях. Това е приносът на Мото-Пфое в борбата с COVID-19. Използваме възможността да призовем всички да се пазят.“ Екипът на линейката от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потегли веднага след връчването на ключовете. Първият пациент, на когото бе оказана помощ с нея, е транспортиран за диализа.

С въвеждането на извънредното положение през пролетта Мото-Пфое предостави общо 16 автомобила за ползване от болниците и социалния патронаж в страната. Два от тях помагаха на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община да разнася храна и медикаменти до нуждаещите се. Това бяха по-малките представители от лекотоварната гама на Ford, Connect и Courier. Сега предадената линейка Ford е изградена на базата на наградения Custom, Международен ван на 2020 г. и е с пълно медицинско оборудване. Дирекция АПП към СО ще я ползва до края на извънредната епидемиологична обстановка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин